Olcsó háztartási áramon bányásznak bitcoint az oroszok

-

Az orosz energiaszolgáltatók ágazati szervezete ötleteket dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan lehetne fellépni az otthonokban, pincékben és garázsokban történő kriptopénzbányászat ellen.

A beszállítók olcsó árammal lépnek fel a bányászat ellen

Az orosz energiaszolgáltatók és áramszolgáltatók szövetsége javaslatokat készített a támogatott háztartási árammal történp amatőr kriptobányászat visszaszorítására, amely sok orosz számára népszerű bevételi forrássá vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ajánlásokat felsoroló levelet Valerij Szeleznyevnek, a parlament alsóháza, az Állami Duma energetikai bizottságának első elnökhelyettesének küldték el.
A szervezet tagjai a bányászattal kapcsolatos legnagyobb problémának a digitális valuták olcsó energiával történő bányászását tartják az otthonokban Oroszország-szerte – adta hírül a Forklog.
Azt is hangsúlyozzák, hogy mennyire nehéz pontosan felmérni a gyakorlat által okozott károkat, mivel nehéz megállapítani, hogy ez a fogyasztás mekkora arányt képvisel a lakosság által a lakóövezetekben felhasznált teljes villamosenergia-mennyiségen belül.
Oroszország mint bányászati hotspot jelentősége az elmúlt évben nőtt, különösen azóta, hogy Kína 2021 májusában keményen fellépett az iparág ellen.
Nemcsak a vállalkozások, hanem az átlagemberek is a bányászat felé fordultak, hogy profitáljanak a magas kriptoárak és az alacsony üzemeltetési költségek közötti különbségből az országukban.
Míg az orosz központi bank nemrég a bányászat betiltását javasolta egy sor kriptoval kapcsolatos tevékenység közül, más kormányzati intézmények, köztük számos minisztérium és szabályozótestület a legalizálást támogatják.

A bányászat vállalkozási tevékenységként való elismerése lehetővé tenné az orosz hatóságok számára, hogy megadóztassák azt, és emeljék a bányászati egységek villamosenergia-tarifáit is.
Az olyan energiában gazdag régiókban, mint Irkutszk, ahol a villamosenergia-tarifák kWh-nként 0,01 dollár körül kezdődnek, az otthoni bányászokat okolják az áramkimaradásokért és a hálózatban keletkezett károkért.
Decemberben a moszkvai szövetségi kormány engedélyezte a regionális hatóságoknak, hogy meghatározzák a helyi villamosenergia-tarifákat a lakott területeken, ami valószínűleg magasabb számlákhoz vezet egy bizonyos küszöbértéket meghaladó fogyasztás esetén.
Az energiaszolgáltatók szövetsége számos intézkedést javasolt a probléma kezelésére. Például azt szeretné, hogy a fogyasztók jelezzék az általuk vásárolt villamosenergia felhasználási célját, és a megadott céltól való eltérés esetén az ilyen fogyasztókat lekapcsolják az elektromos hálózatról.
A szervezet ragaszkodik ahhoz is, hogy kötelezzék az internetszolgáltatókat, hogy osszák meg a feltételezett kriptokitermelők IP-címét az áramszolgáltatókkal.

A szervezet jogi felelősség bevezetését kéri az olyan jogsértésekért, mint például a kriptovaluta-farmokat tápláló elektromos berendezésekhez való hozzáférés megtagadása az ellenőrök számára és az áram nem háztartási célú felhasználása.

Olvastad már? Pert indít a Nike – illegálisan árulták a cipőiről készült NFT-képeket

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!