Olcsó háztartási áramon bányásznak bitcoint az oroszok

-

Az orosz energiaszolgáltatók ágazati szervezete ötleteket dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan lehetne fellépni az otthonokban, pincékben és garázsokban történő kriptopénzbányászat ellen.

A beszállítók olcsó árammal lépnek fel a bányászat ellen

Az orosz energiaszolgáltatók és áramszolgáltatók szövetsége javaslatokat készített a támogatott háztartási árammal történp amatőr kriptobányászat visszaszorítására, amely sok orosz számára népszerű bevételi forrássá vált.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ajánlásokat felsoroló levelet Valerij Szeleznyevnek, a parlament alsóháza, az Állami Duma energetikai bizottságának első elnökhelyettesének küldték el.
A szervezet tagjai a bányászattal kapcsolatos legnagyobb problémának a digitális valuták olcsó energiával történő bányászását tartják az otthonokban Oroszország-szerte – adta hírül a Forklog.
Azt is hangsúlyozzák, hogy mennyire nehéz pontosan felmérni a gyakorlat által okozott károkat, mivel nehéz megállapítani, hogy ez a fogyasztás mekkora arányt képvisel a lakosság által a lakóövezetekben felhasznált teljes villamosenergia-mennyiségen belül.
Oroszország mint bányászati hotspot jelentősége az elmúlt évben nőtt, különösen azóta, hogy Kína 2021 májusában keményen fellépett az iparág ellen.
Nemcsak a vállalkozások, hanem az átlagemberek is a bányászat felé fordultak, hogy profitáljanak a magas kriptoárak és az alacsony üzemeltetési költségek közötti különbségből az országukban.
Míg az orosz központi bank nemrég a bányászat betiltását javasolta egy sor kriptoval kapcsolatos tevékenység közül, más kormányzati intézmények, köztük számos minisztérium és szabályozótestület a legalizálást támogatják.

A bányászat vállalkozási tevékenységként való elismerése lehetővé tenné az orosz hatóságok számára, hogy megadóztassák azt, és emeljék a bányászati egységek villamosenergia-tarifáit is.
Az olyan energiában gazdag régiókban, mint Irkutszk, ahol a villamosenergia-tarifák kWh-nként 0,01 dollár körül kezdődnek, az otthoni bányászokat okolják az áramkimaradásokért és a hálózatban keletkezett károkért.
Decemberben a moszkvai szövetségi kormány engedélyezte a regionális hatóságoknak, hogy meghatározzák a helyi villamosenergia-tarifákat a lakott területeken, ami valószínűleg magasabb számlákhoz vezet egy bizonyos küszöbértéket meghaladó fogyasztás esetén.
Az energiaszolgáltatók szövetsége számos intézkedést javasolt a probléma kezelésére. Például azt szeretné, hogy a fogyasztók jelezzék az általuk vásárolt villamosenergia felhasználási célját, és a megadott céltól való eltérés esetén az ilyen fogyasztókat lekapcsolják az elektromos hálózatról.
A szervezet ragaszkodik ahhoz is, hogy kötelezzék az internetszolgáltatókat, hogy osszák meg a feltételezett kriptokitermelők IP-címét az áramszolgáltatókkal.

A szervezet jogi felelősség bevezetését kéri az olyan jogsértésekért, mint például a kriptovaluta-farmokat tápláló elektromos berendezésekhez való hozzáférés megtagadása az ellenőrök számára és az áram nem háztartási célú felhasználása.

Olvastad már? Pert indít a Nike – illegálisan árulták a cipőiről készült NFT-képeket

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!