Olcsó háztartási áramon bányásznak bitcoint az oroszok

-

Az orosz energiaszolgáltatók ágazati szervezete ötleteket dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan lehetne fellépni az otthonokban, pincékben és garázsokban történő kriptopénzbányászat ellen.

A beszállítók olcsó árammal lépnek fel a bányászat ellen

Az orosz energiaszolgáltatók és áramszolgáltatók szövetsége javaslatokat készített a támogatott háztartási árammal történp amatőr kriptobányászat visszaszorítására, amely sok orosz számára népszerű bevételi forrássá vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ajánlásokat felsoroló levelet Valerij Szeleznyevnek, a parlament alsóháza, az Állami Duma energetikai bizottságának első elnökhelyettesének küldték el.
A szervezet tagjai a bányászattal kapcsolatos legnagyobb problémának a digitális valuták olcsó energiával történő bányászását tartják az otthonokban Oroszország-szerte – adta hírül a Forklog.
Azt is hangsúlyozzák, hogy mennyire nehéz pontosan felmérni a gyakorlat által okozott károkat, mivel nehéz megállapítani, hogy ez a fogyasztás mekkora arányt képvisel a lakosság által a lakóövezetekben felhasznált teljes villamosenergia-mennyiségen belül.
Oroszország mint bányászati hotspot jelentősége az elmúlt évben nőtt, különösen azóta, hogy Kína 2021 májusában keményen fellépett az iparág ellen.
Nemcsak a vállalkozások, hanem az átlagemberek is a bányászat felé fordultak, hogy profitáljanak a magas kriptoárak és az alacsony üzemeltetési költségek közötti különbségből az országukban.
Míg az orosz központi bank nemrég a bányászat betiltását javasolta egy sor kriptoval kapcsolatos tevékenység közül, más kormányzati intézmények, köztük számos minisztérium és szabályozótestület a legalizálást támogatják.

A bányászat vállalkozási tevékenységként való elismerése lehetővé tenné az orosz hatóságok számára, hogy megadóztassák azt, és emeljék a bányászati egységek villamosenergia-tarifáit is.
Az olyan energiában gazdag régiókban, mint Irkutszk, ahol a villamosenergia-tarifák kWh-nként 0,01 dollár körül kezdődnek, az otthoni bányászokat okolják az áramkimaradásokért és a hálózatban keletkezett károkért.
Decemberben a moszkvai szövetségi kormány engedélyezte a regionális hatóságoknak, hogy meghatározzák a helyi villamosenergia-tarifákat a lakott területeken, ami valószínűleg magasabb számlákhoz vezet egy bizonyos küszöbértéket meghaladó fogyasztás esetén.
Az energiaszolgáltatók szövetsége számos intézkedést javasolt a probléma kezelésére. Például azt szeretné, hogy a fogyasztók jelezzék az általuk vásárolt villamosenergia felhasználási célját, és a megadott céltól való eltérés esetén az ilyen fogyasztókat lekapcsolják az elektromos hálózatról.
A szervezet ragaszkodik ahhoz is, hogy kötelezzék az internetszolgáltatókat, hogy osszák meg a feltételezett kriptokitermelők IP-címét az áramszolgáltatókkal.

A szervezet jogi felelősség bevezetését kéri az olyan jogsértésekért, mint például a kriptovaluta-farmokat tápláló elektromos berendezésekhez való hozzáférés megtagadása az ellenőrök számára és az áram nem háztartási célú felhasználása.

Olvastad már? Pert indít a Nike – illegálisan árulták a cipőiről készült NFT-képeket

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!