Támadás érte a kínai Hotbitot, de az ügyfélvagyon állítólag biztonságban van

-

A kínai kriptotőzsde azt mondta, a vagyonok „SAFU”-ban vannak, és hogy a vészhelyzeti karbantartás akár két hétig is tarthat.

A Hotbit kriptopénzplatform azt követően állította le szolgáltatásait, hogy kibertámadást kíséreltek meg ellene csütörtökön.

„A Hotbit most szenvedett el egy súlyos kibertámadást, amely 2021. április 29-én, 20:00 UTC órakor kezdődött, és amely egy sor alapvető szolgáltatásunkat lebénította”olvasható a platform weboldalán olvasható bejelentésben.

A hackereknek állítólag nem sikerült hozzáférniük a Hotbit tárcáihoz, a platform felhasználói adatbázisát azonban megtámadták.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Hotbit csapata éppen ezért azt javasolta a felhasználóinak, hogy ne válaszoljanak semmilyen olyan entitásnak, amely a tőzsde képviselőjének adná ki magát.

Az éppen tartó karbantartás során minden folyamatot leállítottak, illetve a függőben lévő kereskedési megbízásokat is törölték a veszteségek elkerülése érdekében.

A tőzsde azt is megígérte, hogy a karbantartás ideje alatt keletkező esetleges veszteségeket is megtéríti.

A Hotbit bejelentése szerint a karbantartás legalább 7 napig fog tartani, a nyomozás és a rendszerfrissítés pedig akár két hetet is igénybe vehet.

A váltó Telegram-csoportján keresztül Alex Zhou, a Hotbit biztonsági vezetője elmondta, hogy a felhasználók pénzét nem érintette a támadás.

Hozzátette:

„a támadó megpróbált bejutni a tárcaszerverre, hogy pénzt lopjon, ezt az akciót azonban azonosítottuk és sikeresen blokkoltuk a Hotbit kockázatkezelő rendszerével. A teljes ügyfélvagyon biztonságban van.”

„A Hotbit ugyanakkor folyamatosan csoportosítja át a vagyont a forrótárcából a hidegtárcába, a teljes integráció részletei pedig a láncon nyomon követhetők” – mondta.

Az Ethereum-tranzakciókat követő Etherscan valóban nagy mennyiségű tokenkiáramlásokat mutat a Hotbit egyik ismert tárcájából egy másik tárcába, amely jelenleg 14 millió dollárnyi különféle altcoint tartalmaz.

A karbantartás hossza azonban jelentős nyugtalanságot kelt a felhasználókban, akik főképp elítélő hangnemben kommentelnek az esetről a közösségi médiában, valamint a platform Telegram-csatornájában.

Kézzelfoghatók az aggodalmak azt illetően, hogy a Hotbit csapata egy exit scamet hajtott végre.

Korábban áprilisban két nagyobb török tőzsde vált elérhetetlenné, több millió dollárnyi felhasználói vagyonnal.

Mindkét esetben komoly lépéseket tettek a bűnüldöző szervek a gyanúsítottak felkutatása érdekében.

Történik ez akkor, amikor az ország egy letétkezelői bankot tervez létrehozni a török kriptováltók számára.

Olvastad már? Bitcoin: új ATH-tól a ciklus csúcsáig

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!