Hírek

Szinte nincs kínálat a piacon 59.000 dollár fölött

Az ellenállás vékonyabb, mint valaha, miközben az adatok hagyják a piacot találgatni, hogy mi fog történni, amikor a Bitcoin újra meglátogatja a 64.500 dolláros történelmi csúcsot.

A Bitcoin (BTC) most már nem csak a meglévő történelmi csúcsokig, hanem azon túl is szabadon szárnyalhat, mondták az elemzők.

Az október 15-i rendelésállomány-adatokat elemezve a Whalemap megfigyelő forrás kimutatta, hogy a Bitcoin már minden fontosabb ellenállási szintet megvert.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin már a levegőben mozog

Az április óta először elért 60 000 dollárral az esélyek új történelmi csúcsok elérésére mutatkoznak – és ezek időkerete egyre szűkül.

Elég egy pillantás a tőzsdei kondíciókra, és látható, hogy a BTC/USD milyen könnyen ugorhat a 64.500 dolláron túli ismeretlen területre.

„Az árfeltárás hamarosan megkezdődik” – kommentálta a Whalemap a BTC kínálati szintjeit ár szerint bemutató grafikonja alatt.

„Szinte nincs kínálat 59k feletti árakon”.

Bitcoin kínálat vs. BTC/USD diagram. Forrás: Whalemap/Twitter
Short squeeze vagy ellenállási pofon a 64 000 dollárnál?

Az egyetlen akadály, ami még hátravan, az egy eladási fal a jelenlegi csúcsokon, amit a jelenlegi bikafutás fázisának eredetéről szóló bullish adatok ellensúlyoznak.

Ki Young Ju, a CryptoQuant on-chain elemző cég vezérigazgatója szerint a Bitcoin legutóbbi árfolyam-emelkedése nem a spekulánsok vagy shortolók „kiszorulásának” eredménye – hanem a nagy volumenű vevőké a származtatott platformokon.

Ez határozottan megkülönbözteti a 4. negyedévet a korábbi szakaszoktól, nevezetesen attól, amely a 2021 elejétől kezdve a történelmi csúcsokat produkálta.

Mint ilyen, a klasszikus „short kiszorítás” forgatókönyv, ahol a medvék egy kaszkádszerűen emelkedő árstruktúrában kiirtódnak, még nem is történt meg.

„A származtatott tőzsdéken a tömeges BTC-vásárlási piaci megbízások nem short likvidációból származnak” – írta Ki egy pénteki blogbejegyzésében.

„Ez azt jelzi: 1/ Eddig nem likvidáltak nagy short pozíciókat 2/ A bálnák a merülés óta puntolták a long pozíciókat”.

Bitcoin származékos tőzsde. Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Friss hírek

Vlagyimir Putyin szerint a kriptovaluták nagy kockázatot hordoznak

A megjegyzésekre akkor került sor, amikor az ország kriptorendszerének szabályozási kerete még mindig fejletlen. (tovább…)

10 óra

Négy kriptopénz, amelyre érdemes lesz figyelni 2022-ben

Ha eddig még nem is, 2021-ben a kripto már minden bizonnyal elérte a mainstreamet. (tovább…)

12 óra

Komoly fejtörést okozott az indiaiaknak a kriptotörvény-tervezet

India volt pénzügyminisztere, Subhash Garg tisztázta, hogy „félrevezető azt állítani, hogy betiltják a magánkriptovalutákat” (tovább…)

16 óra

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága – 1 dollárért 95.000-et utalnak átlagosan

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága javult, ami azt jelenti, hogy nagyobb értéket lehet küldeni alacsonyabb tranzakciós díjakért. (tovább…)

18 óra

Megindult a felépülés – csaknem 10%-ot nőtt a bitcoin az elmúlt 24 órában

A piacok fellendülőben, de a Bitcoin még mindig nincs túl a nehezén, ha eladásról van szó – figyelmeztet az elemzés.…

1 nap

Az orosz lakossági befektetők csaknem fele védekezőeszközként tekint a bitcoinra

Októberben a bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan coinokat, mint a tether és a litecoin. (tovább…)

2 nap