Szingapúrban terjeszkedik a Coinbase

-

A Coinbase nagyjából egy éve kapott előzetes engedélyt a városállamban való működésre, most pedig bejelentették, hogy a központi banktól zöld utat kaptak a fizetési szolgáltatásuk elindítására.

A város pénzügyi hatósága, a MAS megadta a tőzsdének az úgynevezett Mayor Payment Institution (MPI) engedélyt, amelynek a birtokában a Coinbase a város állampolgárai, és a helyi cégek számára is nyújthat szolgáltatásokat, így terjesztve ki a működési területét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde október elsején jelentette be, hogy a helyi hatóságtól megkapták az engedélyt, így az egy éve megkezdett út új szakaszba ért a városállamban.

Az MPI engedéllyel rendelkező fizetési szolgáltatókra nem vonatkozik a 2,2 millió dolláros tranzakciós limit, amelyet a többi vállalatnak be kell tartania, és nem mehetnek e fölé az összeg fölé.

Emellett a havi limit sem vonatkozik rájuk, amely jelenleg 4,4 milló dolláros határ szab az engedéllyel nem rendelkező vállalkozások számára, akik között főleg a pénzváltással foglalkozó cégeket találjuk meg.

A cég elmondta, az újonnan megszerzett engedély rávilágít a Coinbase megbízhatóságára a szingapúri hatóságok szemében, de egyben felelősséggel is jár, hiszen a városban egyre növekszik a kriptoipar és a web3, a Coinbase pedig szerves része ennek a folyamatnak.

A Coinbase aktívan fejleszti a kifejezetten a szingapúri piacra szánt szolgáltatásait, idén márciusban indították el a PayNow és a FAST utalásaikat.

A saját rendszerükbe integrálták a város digitális azonosító szolgáltatását, a SingPass-t, amellyel lényegesen leegyszerűsítik az új ügyfelek számára a számlanyitást.

A tőzsde emellett számos nagy kriptoipari céggel együttműködik a városban, többek között a Nansen.ai, a Blockdaemon, és az Infura csapatával is, hogy minél jobban kiterjeszthessék a Base nevű blokkláncuk elérhetőségét, és a tárcaszolgáltatásukat.

„A Coinbase számára fontos piacnak számít Szingapúr, ráadásul a felmérések alapján a lakosság 30%-a birtokol kriptopénzeket. A város érthető módon vált egyfajta blokkláncos központtá, egy jelentős helyszínné az iparág számára, hiszen közel 700 vállalat tevékenykedik a web3 területén, így a jövőben további növekedésre is bátran számíthatunk.”

Nem a Coinbase az egyetlen, aki ugyanígy gondolja, több nagy vállalat is kérvényezte a város hatóságaitól az MPI engedély megszerzését.

A Blockchain.com augusztusban kapta meg a város jóváhagyását, így a 12. cég lett, amely ezzel a jogosultsággal rendelkezik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Júniusban az USDC tokent kibocsátó Circle kapott ilyen engedélyt, nem sokkal később pedig a Crypto.com tőzsde.

Olvastad már? Miért emelkedett ma a kriptopiac?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!