Két éves mélyponton van a stablecoin-szektor

-

Idén szeptemberben nagyot csökkent a stablecoinok részesedése a kriptopiacból, nagyjából másfél milliárd dollárt vontak ki a forgalomból a felhasználók.

A két legnagyobb vesztesnek a FRAX és a BUSD tekinthető, 17% illetve 26%-os készletcsökkenéssel, alig harminc nap leforgása alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fiat valuták árfolyamához kapcsolt stablecoinok között egyértelműen a dollár-alapúak dominálnak, de köztük is megfigyelhető egy lassú csökkenés.

Szeptember végére a szektor a 123 milliárd dolláros szintre húzódott vissza. Ha megnézzük a havi adatokat, akkor láthatjuk, hogy hó elején még 124,57 milliárd dolláron állt ez a mutató, így a stablecoin-ökoszisztéma viszonylag jelentős gyengülést tapasztalt, és 1,52 milliárd dollárral kevesebb token van jelenleg forgalomban.

stablecoin
A nyolc legjobb stablecoin 2023 szeptemberének utolsó napján.

A Tether által kibocsátott USDT készlete 0,5%-kal nőtt a szeptemberi hónap során, és egyértelműen a legnagyobb, legnépszerűbb stablecoinnak számít, 83 milliárd dolláros kapitalizációval, amellyel a stablecoin-szektor 67,65%-át uralja.

A második helyezett az USDC, amely viszont 4%-os csökkenést élt meg a hónap során, és jelenleg 25 milliárd dolláros kapitalizációja van.

A DAI is nehézségekkel szembesült, amelyekre 2%-os visszahúzódással reagált, és így 3,81 milliárdra csökkent a készlete.

Voltak tokenek, amelyek nagy erősödést könyvelhettek el, köztük a TrueUSD a legszembetűnőbb. 18,6%-kal nőtt a kapitalizációja szeptember során, elérte a 3,44 milliárd dollárt, és a top5 stablecoin közül a legnagyobb erősödésnek örülhet.

A BUSD szintén nagyot változott, viszont nem pozitív irányba. A Binance stablecoinja 26,4%-kal gyengült, és szinte alig sikerült a 2 milliárd dolláros szint fölött maradni, egészen pontosan 2,25 milliárdos kapitalizációval kell megelégednie.

A Tron hálózatán működő USDD szerény, 0,6%-os erősödést tudott elérni, és megközelítette a 727 milliárd dolláros készletet. A FRAX 16,9%-kal húzódott vissza, így jelenleg már csak 669 millió van belőle forgalomban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Pax Dollar (USDP) szintén meggyengült, a tulajdonosai a készlete 3,8%-át visszaváltották.

Összesítve a stablecoin-szektor október elején a 123 milliárd dolláros szinten áll, utoljára 2021 szeptemberében, két éve tartózkodott ilyen alacsony szinten.

Olvastad már? A bálnák mindenképpen részt vesznek az Ethereum staking partin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!