Szingapúr pénzügyi hatósága készen áll arra, hogy elindítsa több valutát is támogató blokkláncfizetési rendszerét.

A szingapúri hatóságok bejelentették, hogy blokkláncfizetési projektjük, a Project Ubin készen áll a kereskedelmi indulásra.

A Szingapúri Pénzügyi Hatóság (MAS) 2017-ben indította el a Ubin projektet, hogy létrehozzák a digitalizált szingapúri dollárt (SGD). A következő lépés a blokklánc és az elosztott főkönyvi technológia kutatása volt, hogy kiépítsenek egy fizetési rendszer a digitális SGD-vel.

A projekt végső szakasza során a MAS együttműködött a szingapúri Temasek befektetési céggel és az amerikai JPMorgan befektetési bankkal is.

A MAS 2019 novemberében sikeresen befejezte a fizetési rendszer prototípusát, majd tesztelni kezdték a rendszert, hogy gördülékenyen működjön a kereskedelmi blokkláncalkalmazásokkal.

A MAS hivatalos bejelentése szerint a fizetési rendszer egy kezelői felületet nyújt „más blokklánchálózatok számára, hogy könnyen csatlakozhassanak.”

A Reuters cikke szerint a rendszer emellett elérhetővé tette az olcsóbb és gyorsabb nemzetközi utalásokat több valutával és különböző valutákban vezetett értékpapírok vásárlását is.

Vezető a blokkláncban és a kriptoinnovációkban

Ravi Menon, az MAS ügyvezető igazgatója elmondta, miszerint Szingapúr szoros együttműködést tervez Kínával, hogy leteszteljék a központi bankok által kibocsátott digitális valutákat.

A kormány blokkláncprojektje mellett Szingapúr magánszektora is bővelkedik a blokklánc- és kriptoinnovációkban.

Az elmúlt egy év során 50%-ot emelkedett a szingapúri blokklánccégek száma.

Olvastad már? Az Ethereum mutatói a 80%-os csökkenés ellenére is rekordokat jeleznek

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂