A PayPal mégis érdekelt lehet a kriptopénzekben

-

Mégis fejleszthet kriptoalapú megoldást a PayPal – derült ki egy nemrég napvilágot látott dokumentumból.
A PayPal megerősítette, hogy fejleszteni kívánja képességeit a kriptopénzek világán belül – egy, az Európai Bizottsághoz eljuttatott levél szerint.

Az eredetileg március 20-án előterjesztett dokumentum egy válasz az Európai Bizottság nyilvános konzultációjára, amelynek célja az európai uniós keretrendszer kiépítése a kriptoeszközök piacát illetően. A válaszokat 2019 decemberétől márciusig várták.
A levélben a fizetési óriás elismerte, hogy „folyamatosan figyelik és értékelik a kripto és blokklánc / elosztott főkönyvi technológiai ágazat fejődéseit”, kiemelve, hogy támogatják a „harmonikus” szabályozói megközelítést, amely nem akadályozza az innovációt.
A PayPal ezenfelül kitért a kriptoeszközökkel való kapcsolataira, megjegyezve, hogy 2019-ben azért csatlakoztak a Libra Associationhöz, hogy „többet tudjanak meg a blokklánc-technológia javasolt felhasználásáról, hogy pénzügyi szolgáltatásokat kínálhassanak a világ bankszámlával nem rendelkező lakosságának”, később azonban kiléptek, mert saját megoldásaikra szerettek volna fókuszálni a területen belül:

„A projekt elindulása óta a PayPal egyoldalú és kézzelfogható lépéseket tett a területen való képességeinek fejlesztésére, és ezért – a projekt értékét megkérdőjelezve – úgy döntött, hogy nem vesz részt a Libra Associationben, és továbbra is arra fókuszálunk, hogy előrébb lépjünk a már meglévő küldetésünkben és üzleti prioritásainkban a pénzügyi szolgáltatások demokratikus hozzáférhetőségét illetően.”

Korábbi pletykák

Korábban júniusban arról számoltak be, hogy a PayPal fontolgatta kriptoeszközök közvetlen értékesítésének a bevezetését, amellyel lehetővé tették volna felhasználóik számára, hogy kriptopénzeiket a vállalat saját tárcájában tárolják.
Amikor az információ megerősítése vagy tagadása érdekében a Cointelegraph érdeklődött az ügyről, a vállalat egy képviselője azt mondta, hogy a „PayPal nem kommentálja a pletykákat vagy spekulációkat”.
Ugyanekkor a PayPalnak két, kriptóval kapcsolatos kinyilatkoztatása volt, amikor is blokklánc- és kriptomérnökök után kutattak.

Olvastad már? Az Ethereum mutatói a 80%-os csökkenés ellenére is rekordokat jeleznek

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!