A PayPal mégis érdekelt lehet a kriptopénzekben

-

Mégis fejleszthet kriptoalapú megoldást a PayPal – derült ki egy nemrég napvilágot látott dokumentumból.
A PayPal megerősítette, hogy fejleszteni kívánja képességeit a kriptopénzek világán belül – egy, az Európai Bizottsághoz eljuttatott levél szerint.

Az eredetileg március 20-án előterjesztett dokumentum egy válasz az Európai Bizottság nyilvános konzultációjára, amelynek célja az európai uniós keretrendszer kiépítése a kriptoeszközök piacát illetően. A válaszokat 2019 decemberétől márciusig várták.
A levélben a fizetési óriás elismerte, hogy „folyamatosan figyelik és értékelik a kripto és blokklánc / elosztott főkönyvi technológiai ágazat fejődéseit”, kiemelve, hogy támogatják a „harmonikus” szabályozói megközelítést, amely nem akadályozza az innovációt.
A PayPal ezenfelül kitért a kriptoeszközökkel való kapcsolataira, megjegyezve, hogy 2019-ben azért csatlakoztak a Libra Associationhöz, hogy „többet tudjanak meg a blokklánc-technológia javasolt felhasználásáról, hogy pénzügyi szolgáltatásokat kínálhassanak a világ bankszámlával nem rendelkező lakosságának”, később azonban kiléptek, mert saját megoldásaikra szerettek volna fókuszálni a területen belül:

„A projekt elindulása óta a PayPal egyoldalú és kézzelfogható lépéseket tett a területen való képességeinek fejlesztésére, és ezért – a projekt értékét megkérdőjelezve – úgy döntött, hogy nem vesz részt a Libra Associationben, és továbbra is arra fókuszálunk, hogy előrébb lépjünk a már meglévő küldetésünkben és üzleti prioritásainkban a pénzügyi szolgáltatások demokratikus hozzáférhetőségét illetően.”

Korábbi pletykák

Korábban júniusban arról számoltak be, hogy a PayPal fontolgatta kriptoeszközök közvetlen értékesítésének a bevezetését, amellyel lehetővé tették volna felhasználóik számára, hogy kriptopénzeiket a vállalat saját tárcájában tárolják.
Amikor az információ megerősítése vagy tagadása érdekében a Cointelegraph érdeklődött az ügyről, a vállalat egy képviselője azt mondta, hogy a „PayPal nem kommentálja a pletykákat vagy spekulációkat”.
Ugyanekkor a PayPalnak két, kriptóval kapcsolatos kinyilatkoztatása volt, amikor is blokklánc- és kriptomérnökök után kutattak.

Olvastad már? Az Ethereum mutatói a 80%-os csökkenés ellenére is rekordokat jeleznek

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!