Sydney Sweeney X fiókját feltörték, és vicctokeneket reklámoztak vele

-

Sydney Sweeney amerikai színésznő X fiókját feltörték, és azonnal egy róla elnevezett új kriptovaluta reklámozását kezdték meg.

Ahogy szinte mindig, ez az eset is egy pump-and-dump séma része volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


In da club

A hacker, aki a saját bevallása szerint 50 Cent és Hulk Hogan profiljait is feltörte már, Sweeney fiókját használta fel egy Solana-alapú token, a SWEENEY népszerűsítésére.

A token július 2-i indulása után két órával a kereskedési volumene már meghaladta a 10 millió dollárt, amit a Sweeney feltört fiókjából küldött promóciós posztok is felfelé hajtottak.

Sydney Sweeney
Forrás: X

Az egyik bejegyzés, amelyet azóta töröltek, azt sugallta, hogy a token piaci kapitalizációja hamarosan emelkedni fog, ezzel próbálták vásárlásra buzdítani a felhasználókat.

Ahogy az ilyen pump-and-dump csalásoknál lenni szokott, a SWEENEY token ára az első promóció után alig egy órával közel 90%-kal csökkent.

Annak ellenére, hogy az árfolyam visszaesett, a token később részben helyreállt, és jelenleg a piaci kapitalizációja 1,2 millió dollár, ami jelentősen alacsonyabb a 3,85 millió dolláros csúcsnál.

Sokan kedvelik Sweeney-t, de ettől még ez egy pump-and-dump csalás volt, talán érdemes lenne továbblépni.

A leggyengébb láncszem

Az eset után a tokenhez kapcsolódó Telegram csatorna adminisztrátora, amelyet Sweeney X fiókjában is megosztottak, vállalta a felelősséget a hackelésért.

Sydney Sweeney
Forrás: Telegram

Ez nem az első alkalom, hogy Sweeney X fiókját ilyen céljára használták. Januárban is feltörték a fiókját, hogy egy másik Solana tokent, a MILK-et népszerűsítsék, amelynek jelenlegi piaci kapitalizációja 1 millió dollár.

Ez az újabb hackelés viszont beleillik abba az egyre divatosabb trendbe, ahol több híresség feltört fiókját is felhasználták különféle kriptovaluták promóciójára.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Celeb vagyok, vedd meg a tokenem

Az olyan celebek, mint például Iggy Azalea rapper, szintén reklámoztak már Solana-alapú mémérméket, gyakran együttműködve Sahil Arora, a kétes hírű promóter vállalkozásával.

Más hírességek, köztük az amerikai rapper Rich the Kid, a nigériai énekes David Adedeji Adeleke Oon és a box-legenda Floyd Mayweather is részt vettek már különböző tokenek népszerűsítésében.

Ezek közül Azalea MOTHER tokenje teljesített a legjobban, elérve a 148,9 millió dolláros csúcsot, bár azóta közel 100 millió dollárt veszített az értékéből a CoinGecko adatai szerint.

Olvastad már? A legjobb kriptoválogatás 1 dollár alatt: miért özönlenek a kereskedők az MTAUR, DOGE és SHIB felé?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!