Steve Wozniak a kriptóról: a Bitcoin tiszta arany matematika

-

Steve Wozniak, az Apple társalapítója szerint a Bitcoin „az egyetlen, ami tiszta arany matematika”.

A legtöbb más kriptovalutával szemben szkeptikus. Wozniak emellett rajong a metaverzumért, de kevésbé lelkesedik a non-fungible tokenekért (NFT-kért).

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Steve Wozniak az Apple-től dicséri a Bitcoint

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak az Insidernek adott, múlt héten megjelent interjújában beszélt a kriptopénzekről.

A következőket mondta:

„Annyi kriptovaluta jelenik meg mostanában. Mindenkinek van módja, hogy létrehozzon egy újat, és, elég ha vele tart egy híresség. Úgy tűnik, mintha csak egy csomó pénzt gyűjtenének azoktól az emberektől, akik a legkorábbi szakaszban akarnak befektetni, amikor még filléreket ér.”

Wozniak azt is megjegyezte, hogy egyesek azért vásárolnak kriptovalutákat, mert nincsenek tisztában a potenciális szélsőséges hozamokkal. „Aztán egyszerűen beadják a derekukat” – mondta.

Míg ő a metaversum rajongója, kevésbé lelkesedik a non-fungible tokenekért (NFT-kért) és a kriptovalutákért – közvetítette a kiadvány. Szerinte ezek nagyrészt  „a levegőben lógnak”, és hangsúlyozta, hogy „lehúzásról” van szó.

Wozniaknak első kézből származó tapasztalatai vannak a kripto átverésekkel való küzdelemről. 2020 júliusában beperelte a Youtube-ot és a Google-t, amiért az az ő nevét és képmását használva bitcoin-ajándékozási csalásokat népszerűsítettek.

Egy bíró azonban tavaly úgy döntött, hogy „a Youtube-ot és anyavállalatát, a Google LLC-t védi az a szövetségi törvény, amely megvédi az internetes platformokat a felhasználók által közzétett tartalmakért való felelősségtől”.

A Bitcoin-ajándékozási rendszerek továbbra is átverik a befektetőket a különböző közösségi médiaplatformokon. Nem Wozniak az egyetlen, akit a csalók előszeretettel szerepeltetnek.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, a Microsoft társalapítója, Bill Gates, az Apple vezérigazgatója, Tim Cook, a Berkshire Hathaway Warren Buffettje és sok más híresség is feltűnt már hamis kriptoajándékokban.

Februárban a Unicorn Hunters című valóságshow-sorozat, amelyben Wozniak is részt vesz, bevezette saját kriptopénzét, a unicoint.

A Unicorn Hunters egy befektetői csoportot mutat be, amelyet „A pénz körének” neveznek, valamint vállalkozókat, akik a vállalkozásaikat dobják be, hogy befektetési forrásokat keressenek. Wozniak az egyik zsűritag a műsorban.

A unicoin osztalékot és részvénypozíciókat biztosít a tulajdonosoknak a műsor által befektetett startupok portfóliójából.

Az Apple társalapítója elmondta:

„Ez tényleg megnyitja a startupbefektetések világát a tömegek előtt.”

Wozniak kifejtette, hogy a unicoin konzervatívabb, mint a legtöbb más kriptovaluta, mert professzionális befektetési döntések állnak mögötte.

A bitcoinnal kapcsolatban az Apple társalapítója azt mondta, hogy a kriptopénz:

[Az] egyetlen, ami tiszta aranyat érő matematika.

Wozniak nem először dicsérte a Bitcoint. Tavaly júliusban azt mondta, hogy a Bitcoin egy “matematikai csoda”. Októberben pedig azt mondta, hogy a legnagyobb kriptó “matematikai tisztaság”.

Wozniak azonban aggódik amiatt, hogy a kormányok betilthatják a bitcoint és más kriptovalutákat.

„Az a baj, hogy a kormányok soha nem fogják megengedni, hogy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ha eljutna arra a pontra, hogy minden kriptóban történik, és nem megy át a kormányokon a megfigyelés, az adózás és minden ilyesmi miatt, a kormányok egyszerűen betiltanák. Nem adnák fel a hatalmukat” – figyelmeztetett.

Olvastad már? Viharos hétvégén van túl a bitcoin és az ethereum: technikai elemzés

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!