Soha nem volt még ilyen magas a bitcoinalapú nyitott határidős szerződések összértéke

-

A nyitott bitcoinalapú határidős szerződések összértéke elérte a 10 milliárd dollárt, amely az eddigi legmagasabbnak számít a Skew Analytics adatai alapján.

Ez azt jelenti, hogy 10 milliárd dollár értékben „fogadtak” már a kriptopénz jövőbeni árfolyamára.

Mindez egybeesik a bitcoin rekordárfolyamával is, amely a tegnapi nap során elérte a 30.000 dollárt, majd ma már a 34.600 dollárt is meghaladta.

A határidős szerződések olyan bitcoinderivatívák, amelyekben a kereskedők abban egyeznek meg, hogy bitcoint fognak vásárolni a jövőben egy előre megbeszélt áron.

Ez azt jelenti hogy amennyiben a bitcoin árfolyama megnövekedik a szerződés lejártára, a szerződést vásárló személy profitot realizálhat, hiszen értékesítheti bitcoinjait a piacon. Természetesen, ha a bitcoin árfolyama csökken, akkor a szóban forgó kereskedő veszíthet is az üzleten.

A nyitott határidős szerződések alatt azokat a szerződéseket értjük, amelyek még nem kerültek elszámolásra.

Néhány kontraktus egy bizonyos idő után (egy nap, egy hónap, negyedév, és stb.) jár le, amely részben megmagyarázza, miért csökkent a nyitott szerződések összértéke 9,4 milliárd dollárról 8 milliárdra december 31. és január 1. között.

A határidős szerződések egy különleges fajtáját jelentik a lejárat nélküli szerződések, amelyeknek lényege, hogy valójában nem is rendelkeznek határidővel, a kereskedők ebből akkor léphetnek ki, amikor csak akarnak.

Itt kap fontos szerepet a finanszírozási ráta, amely a piac alakulásának függvényében határozza meg, hogy a shortoló fizet-e a longolónak vagy fordítva.

A határidős volumen mindenesetre január 2-ra ismét felvette a tempót. Ennek valószínűleg két oka van.

Az első, hogy azok a határidős kereskedők, akiknek csak most jártak le a szerződéseik, kirobbanó bitcoinárfolyammal találták magukat szembe, és az újrabefektetés mellett döntöttek.

A második ok, hogy egy csomó új kereskedő láthatta, amint a bitcoin árfolyama 30.000 dollárra emelkedik, és ők is akcióba szerettek volna lendülni.

Olvastad már? NASA: Bitcoinnal kereskednének a Földdel a földönkívüliek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!