Sikerült áttörni az ellenállást, 40k fölött zárhatjuk a hónapot

-

Sötét hét áll a makropiacok előtt, közben a hétvégén sikerül némi pihenést biztosítani a kriptokereskedőknek.
A Bitcoin (BTC) február 27-én 40.000 dollárral nézett szembe, mivel a heti záráshoz fűzött remények a negyedik egymást követő piros havi gyertya elkerülését helyezték kilátásba.

BTC/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Feszültségek a piacon

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD vasárnap több kísérletet is tett a 30.000 és 40.000 dollár közötti folyosóról való kitörésre, amelyek mindegyike elutasítással végződött.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pár a hétvége folyamán nagyjából magasabban maradt, némi lazítást adva a kereskedőknek a geopolitikai és médiacímek okozta heti volatilitás után.
Hétfő délután aztán megtört az átok, és a bitcoin sikeresen a 40.000 dolláros lélektani határ fölé került.
Ha a nap végére mégsem sikerül tartani ezt a szintet, akkor az a negyedik egymást követő havi piros gyertyát fogja jelenteni.


Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a bikák az ukrajnai invázióval kapcsolatos lefelé irányuló mozgás ellenére is megúszták a múlt héten az alacsonyabb mélypontot, amelyet 34.300 dolláron értek el, szemben a januári 32.800 dollárral.
„Óvatosan optimista, hogy ez egy rövid és közép távú mélypont a BTC számára” – folytatta Pnetoshi, a népszerű kereskedő és elemző.

„Visszavontam a 40,3k-s megbízásaimat (nem nagyszerű), és magasabbra, 41,6k-ra fogok összpontosítani a kockázatcsökkentés érdekében. Meg kell fordítani, és van néhány elég tisztességes felfelé vezető út. Még mindig óvatos vagyok […].”

A makro tájkép készen állt arra, hogy a hétfői nyitáskor újabb bizonytalanságot hozzon, köszönhetően a Nyugat azon lépéseinek, hogy elvágja az orosz bankokat az off-shore likviditástól és a SWIFT fizetési rendszertől.

Vlagyimir Putyin elnök a legmagasabb készültségbe helyezte Oroszország nukleáris elrettentő erejét, amely szintén felborzolta a kedélyeket a hétvégén, Ukrajna és Oroszország pedig vasárnap tárgyalásokat kezdett a fehérorosz határnál.
A Bitcoin-pártiak számára eközben az orosz pénzügyi szankciók lehetséges kihatása és a kriptopénz semleges értéktranszfer-hálózatként való státusza kezdett a középpontba kerülni.
„Még mindig a következményeket dolgozom fel” – írta Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai igazgatója a Twitteren a központi banki eszközök befagyasztásával kapcsolatos válasz részeként.

„Ez egy pénzügyi neutronbomba. Csődbe viszi az embereket anélkül, hogy épületeket robbantana fel. Egyszerre sújtja mind a 145 millió oroszt, minden rubeltulajdonost. Maximalista forgatókönyv szerint az orosz gazdaság lehetséges összeomlását hozza el.”

Ukrajna a maga részéről elkezdett adományokat fogadni a hadsereg számára Bitcoinban, Etherben (ETH) és Tetherben (USDT). Pénztárcáira a cikk írásakor több mint 91 BTC (3,57 millió dollár), valamint 1797 ETH (5,02 millió dollár) és 1 millió dollár USDT érkezett.

A hétvége továbbra is „unalmas” a kriptók számára

A kriptopiacok számára összességében azonban kevés lehetőség adódott, mivel a hangulat továbbra is nagyon „kiváró” üzemmódban maradt.
A piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta közül egyiknek sem sikerült észrevehetően felfelé vagy lefelé mozdulnia az elmúlt 24 órában (kivéve az elmúlt néhány órát).
Az ETH/USD árfolyam a 2800 dollár közelében mozgott, a heti nyereség ennek ellenére megközelítette a 6%-ot.

ETH/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

„Elég unalmas piaci mozgások a hétvégén, és ez nem furcsa” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„Valószínűleg egy nagyon hektikus és volatilis héthez közeledünk az ukrajnai háborúval. Ne menjetek el a pozíciókkal, csak játsszatok lassan. A hangulat és a lendület gyorsan változhat a politikai események miatt.”

Olvastad már? Ted Cruz a kínai kommunistákhoz hasonlította a bitcoingyűlölő Elizabeth Warrent

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!