Az amerikai SEC újra elhalasztotta a Bitcoin ETF-fel kapcsolatos döntéshozást – derül ki egy kedden publikált hivatalos dokumentumból.2019. február 27. lett az új határidő.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

A SEC-nek eddig van ideje, hogy felülbírálja azt a törvényváltoztatást, amely jóvá hagyná a Vaneck befektetési cég és a SolidX blokkláncvállalat bitcoin ETF-javaslatát, melyet a két társaság a chicagói CBOE tőzsdén tervezne bevezetni.

„A bizottság úgy látja helyénvalónak, ha meghosszabbítja a törvénymódosítás-javaslat elfogadásának vagy elutasításának határidejét.”

A részvényekre és tőzsdékre vonatkozó törvények értelmében a bizottságnak 180 napja van arra, hogy döntést hozzon a törvényváltoztatásokban (onnan számítva, hogy azt bejelentették). Ha azonban szükségesnek tarták, ezt további 60 nappal hosszabbíthatják meg.

A törvényjavaslatot először 2018. július 2-án publikálták a Federal Registerben (Szövetségi Nyilvántartás), a maximális 240 nap pedig 2019. február 27-én jár majd le.

Mind a VanEck, mind pedig a SolidX június 6-án nyújtották be a bitcoinra épülő ETF-üket a SEC részére. Augusztusban aztán a bizottság szeptember 30-ra halasztotta a döntést.

Ezután a további megjegyzéseket kértek az ügyben, azt állítva, hogy az ügynökség nem „jutott következtetésekre a kérdéseket illetően” a törvényváltoztatással kapcsolatban. Ezeket egyébként október végéig küldhették be az érdekeltek.

Múlt héten a SEC a VanEckkel, a SolidX-szel és a CBOE-vel való találkozása során közzétett egy memorandumot. A pályázók azt állították, hogy van már példa olyan Bitcoin ETF-re, amelyet más árucikk – arany vagy nyersolaj fedez.

Legutóbb Hester Peirce, a bizottság egy tagja, aki kriptobarát nézőpontjáról ismert, és még a „Kripto Mama” becenevet is megkapta, azt állította, hogy a Bitcoin ETF-ek „holnap vagy 20 év múlva” jönnek majd létre.

Ahogy mondta:

„Ne tartsd vissza a lélegzeted, sok ideig fog tartani, míg a SEC egyáltalán létrehozza a Finhubot.”

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!