Satoshi-korabeli bitcoin tárcát törtek fel

-

Joe Grandnek, egy ismert hardveres hackernek sikerült hozzáférnie egy kriptopénz tárcához, amely 3 millió dollár értékű bitcoint tartalmazott – írja a The Wired.

Grandnak azt követően sikerült feltörnie a tárca jelszavát, hogy egy szerencsétlen kriptótulajdonos Európából kapcsolatba lépett vele.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tárca RoboForm által generált jelszavát tároló titkosított fájl megsérült, ami megakadályozta, hogy a tulajdonos hozzáférjen az eredetileg 2013-ban megszerzett Bitcoin-vagyonához.

Grand, akit a hacker közösségben „Kingpin” néven ismernek, azután vált népszerűvé, hogy 2008-ban megjelent a „Prototype This!” című műsorban.

Olyan befektetőkkel együtt szerepelt a műsorban, mint Terry Sandin és Doc North.

Grand nem először jutott hozzá kriptotárcákhoz. 2022-ben sikerült rávennie a Trezor egyik hardveres tárcáját, hogy felfedje a jelszavát.

Ettől függetlenül általában különböző okokból elutasítja a kriptopénz-tulajdonosok ilyen jellegű kéréseit.

A RoboForm generálta jelszó feltörése bonyolultabb volt, mivel az európai tulajdonos szoftveres tárcát használt.

Más kriptopénz-szakértők azt mondták neki, hogy lehetetlen visszaszerezni a Bitcoin-vagyont.

Ennek a szoftvertárcának a feltörése érdekében Grand összefogott német barátjával, hogy visszafejtsék a RoboForm pontos verzióját, amelyet az elveszett jelszó generálásához használtak.

A tulajdonos szerencséjére kiderült, hogy a verzióban volt egy komoly hiba, ami miatt a jelszógenerálás folyamata nem volt teljesen véletlenszerű. Sőt, viszonylag könnyen ki lehetett találni az adott napon generált jelszót.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az a tény, hogy a tulajdonos nem tudta felidézni a pontos napot, amikor ezt a jelszót generálták, bonyolította a folyamatot, de Grandnak és barátjának sikerült meghatározni a megfelelő időintervallumot.

A birtokos most azt mondja, hogy szerencséje volt, hogy elvesztette a hozzáférést a tárcájához, tekintve, hogy a Bitcoinja sokat drágult az évek során. Most arra vár, hogy a kriptopénz elérje a hat számjegyű összeget.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vége a Bitcoin bikapiacnak? Itt van, mit mondanak a technikai adatok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!