Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

-

James „MetaLawMan” Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple vs. SEC pert.

Murphy megosztotta meglátásait az X-en, kiemelve, hogy ezek a szabályozási változások milyen lehetséges hatásokkal járhatnak a jelenleg Amerikában zajló politikai változások közepette.

A szélesebb politikai szféra és a közelgő választások jelentős változásokat hozhatnak a SEC Gary Genslernek a kriptoreguláció erőteljes támogatásával.

ripple
Forrás: X

Lehetséges változások a SEC vezetésében

A SEC jelenlegi pályáját figyelembe véve Murphy óva intett a SEC-el való megegyezéstől is.

Említette, hogy a Ripple számára előnyös lehet, ha megvárja a választások eredményét, ami a SEC vezetésében bekövetkező lehetséges változásra utal.

Azt tanácsolta, hogy az X,

„Én nem rendeznék semmilyen kriptoügyet a jelenlegi SEC-el, amíg nem látom, hogyan alakulnak a választások”.

Murphy emellett kiemelte egy nyitottabb vezetés lehetőségét, mint amilyet Hester Peirce követett, megjegyezve, hogy egy új rendszer számos, a Gebsler szigorú politikája alatt indított kriptoügyet is elutasíthatna, különösen azokat, amelyeknél nem volt bizonyíték a csalásra vagy az áldozatokra.

Biden enyhébb kriptoálláspontja

Joe Biden elnök kormánya nemrég jóváhagyott egy Ethereum ETF-et, ami a kriptóhoz való befogadóbb hozzáállásra utal, ami ellentétben áll Donald Trump korábbi elnök kriptopárti álláspontjával.

Trump nyilatkozatának hatására Biden politikáját a kriptoérdekek védelmére és az amerikai kriptótulajdonosok öngondoskodásának szorgalmazására irányuló nyilatkozata befolyásolta, kiemelve a politikai harc közepette adott stratégiai választ.

A Biden alatti kripto-barátabb rendszer felé való elmozdulás tehát jelentősen befolyásolhatja a szabályozási keretet, de nincs közvetlen hatása a bírósági döntésekre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Következmények a Ripple jogi stratégiájára nézve

Murphy rámutatott, hogy a bírói testület függetlensége biztosítja, hogy Biden enyhébb álláspontja a kriptóval kapcsolatban nem igazán befolyásolja Torres bíró döntését a SEC vs. Ripple perben.

Viszont befolyásolhatja a SEC megközelítését az esetleges megegyezéssel kapcsolatos megbeszéléseken.

Ráadásul felvetette, hogy a Biden enyhített álláspontja a kriptóval kapcsolatban a SEC tárgyalási pozícióját is megváltoztathatja.

Ezek az X-en folytatott viták tehát egyértelműen rávilágítanak a Ripple stratégiai dilemmájára, mivel egyes felhasználók a jövőbeli adminisztrációk bizonytalanságainak elkerülése érdekében a megegyezés mellett érvelnek.

Emellett, bár Murphy elismerte ezeket a nézőpontokat, tartózkodott attól, hogy tanácsot adjon a Ripple konkrét lépéseire vonatkozóan.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!