Polygon vs. Solana: Melyik viheti haza a kupát?

-

A Polygon (MATIC) az elmúlt hetekben jó formában volt a hálózati aktivitás szempontjából.

A Solana (SOL) szintén jól teljesített, de néhány kulcsfontosságú mutatóban kissé lemaradt a MATIC mögött.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg a hálózati aktivitás mindkét blokkláncon ígéretesnek tűnt, a MATIC árfolyammozgása bikássá vált, míg a SOL árfolyamgrafikonja pirosra váltott.

Néhány adathalmaz azonban arra is utalt, hogy a MATIC hamarosan a medvéknek kezdhet kedvezni.

Solana vs. Polygon

A legutóbbi adatokból kiderült, hogy mindkét blokklánc szorosan versenyzett egymással a hálózati aktivitás tekintetében.

A Narb július 3-án közzétett tweetjéből kiderült, hogy a Polygon napi aktív felhasználóinak száma 400.000 volt, míg a Solana száma 100.000-rel alacsonyabb.

Érdekes volt azonban, hogy közelebbről megvizsgálva, annak ellenére, hogy a Solana napi tranzakcióinak száma jóval alacsonyabb volt, mint a Polygoné, az aktív felhasználók száma mégis magasabb lett.

Egy ilyen mérőszám az előbbi blokklánc nagyobb felhasználói megtartására és aktivitására utalt.

Forrás: Artemis

A Solana azonban még mindig jóval elmaradt a Polygon mögött a TVL tekintetében.

Az Artemis grafikonja szerint a cikk írásakor a MATIC TVL-je közel 1 milliárd dollár volt, míg a SOL TVL-je csak 270 millió dollár közelében volt.

Hasonló tendencia volt megfigyelhető a DEX volumenek tekintetében is, mivel azok szintén a MATIC javára változtak.

A Polygon befektetők élvezik a nyereséget

A két hálózat piaci kapitalizációja a cikkírás idején hasonló volt, mivel a SOL volt a 10. legnagyobb token, a MATIC pedig a 12. helyen állt. A dolgok azonban az elmúlt 24 órában megváltoztak.

A CoinMarketCap szerint a MATIC árfolyama az elmúlt 24 órában 2%-kal emelkedett, míg a SOL értéke csökkent.

A cikkírás idején a MATIC 0,704 dolláron kereskedett, a piaci tőkeértéke pedig meghaladta a 6 milliárd dollárt.

A CryptoQuant szerint azonban a MATIC tőzsdei tartaléka növekedett. Ez azt jelentette, hogy a token eladási nyomás alatt állt azaz egy medvés jel.

A jövőbe tekintve

A MATIC MACD-je bikás felemelkedést mutatott a piacon. A többi piaci mutató azonban az eladókat támogatta.

Például az exponenciális mozgóátlag (EMA) szalagja medvés volt, mivel a 20 napos EMA az 55 napos EMA alatt helyezkedett el.

Emellett a MATIC relatív erősség indexe (RSI) is enyhén csökkent, ami gondot okozhat az elkövetkező napokban.

polygon
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A Revolut törli a Polygon, Solana és Cardano forgalmazását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!