A milliárdos Peter Thiel megosztotta azzal kapcsolatos aggályait, miszerint a Bitcoinba való befektetés már „ismert titok”.

Mivel a Bitcoin (BTC) új történelmi csúcsot ért el 67.000 dollár felett, a PayPal társalapítója és milliárdos kockázati tőkés Peter Thiel azt mondta, hogy több bitcoint kellett volna vásárolnia.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Thiel a kriptovalutákról, a központi bankokról és a mesterséges intelligenciáról (AI) beszélt egy Miamiban tartott interjú során, amelynek a Lincoln Network politikai agytröszt adott otthont – jelentette a Bloomberg október 20-án.

„Csak Bitcoint kellene venned” – mondta Thiel, majd hozzátette: „Úgy érzem, hogy alulbefektettem benne”.

A technológiai befektető megjegyezte, hogy egyetlen aggálya a bitcoin megvásárlásával kapcsolatban az volt, hogy a befektetési „titkot már mindenki ismeri”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

„Szerintem a válaszok még mindig a hosszú távra szólnak. Talán még mindig elég titok” – tette hozzá.

Thiel szerint a legutóbbi bitcoinrali mindenképpen nagy aggodalomra ad okot a globális központi bankok számára. A kriptovaluta új történelmi csúcsokra való emelkedése „biztosan azt sugallja, hogy a központi bankok számára a teljes csőd pillanatában vagyunk” – jelentette ki Thiel.

Az interjúban Thiel az AI-t is kritizálta mint a kripto decentralizációs erejének ellenfelét. „Az AI, különösen ez a low-tech felügyeleti forma, alapvetően kommunista” – mondta, hozzátéve, hogy az AI olyan technológia, amely „el fogja pusztítani a világot”.

Thiel a Bitcoin egyik leghangosabb támogatója, azt állítja, hogy a Bitcoin mint fizetőeszköz 2014-ben sikerrel járt.

A kockázati tőkés arról is ismert, hogy a Bitcoint „az egész világ szétesése elleni fedezetnek” nevezte.

Az év elején a kockázati tőkés arra figyelmeztetett, hogy a kínai központi kormányzat a Bitcoin támogatásával alááshatja az Egyesült Államok kül- és monetáris politikáját.

A PayPal, amelynek Thiel 1998-ban társalapítója volt, az elmúlt egy évben a kriptopénzek irányába mozdult el.

A vállalat tavaly októberben hivatalosan is bejelentette, hogy tervezi bevezetni a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták vásárlási és eladási lehetőségét.

A PayPal azóta az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is bevezette kriptoszolgáltatásait.

Olvastad már? Forintban és euróban már megdőlt a rekord

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: UCLA Anderson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!