Perbe fogta Roger Vert a Genesis

-

A bitcoin korai éveinek egyik meghatározó alakja, Roger Ver, aki később a Bitcoin Cash reklámozójává vált, 21 millió dollárral tartozik a csődbe ment Genesisnek, így a vállalat perbe fogta.

A beadvány szerint Roger Ver egyik határidő opciós kötése tavaly járt le, de ezt nem egyenlítette ki a Genesis részére, így az összeggel továbbra is tartozik nekik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bírósági iratokból kiderül, hogy a december 30-án lejárt szerződés egészen pontosan egy 20,9 millió dolláros opciós ügyletet takar.

Ver a lejáratkor nem teljesítette a szerződés rá eső követelményeit, így a Genesis veszteséget szenvedett, amelyet szeretne kifizettetni az alperessel.

A pert a Brit Virgin Szigeteken indították, ahol a Genesis egyik leányvállalata van bejegyezve.

A Genesis január 19-én jelentett csődöt. Az akkori jelentésből kiderül, hogy a csőd nem vonatkozik a Genesis számos leányvállalatára, amelyek a derivatíva és a spot piacokon működnek, valamint azokra sem, amelyek a letétkezelési szolgáltatásokat végzik.

A Genesis és a hozzá kapcsolódó cégcsoport a Digital Currency Group égisze alá tartozik, Barry Silbert híres-hírhedt kriptós konglomerátumához.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Roger Ver egyelőre nem nyilatkozott a sajtónak a per ügyében.

A Twitteren természetesen megindult a spekuláció, főleg amiatt, hogy Ver évekkel korábban abbahagyta a bitcoinnal való foglalkozást, és a gyakorlatban semmit sem érő projektekre nyergelt át, amelyekkel hatalmas összegeket vesztett el.

Ez ráadásul a második ügy, amelyben Roger Ver érintett.

A Genesis által indított per mellett egy másik kriptotőzsde, a CoinFLEX is azzal vádolta meg, hogy nem fizette ki a tartozását feléjük.

Mark Lamb, a CoinFLEX ügyvezetője szerint Ver 47 millió dollárnyi USDC-vel tartozik nekik.

„Hagyományos, írásos alapú szerződésünk van, hogy minden, a fiókjában keletkező veszteségért teljes anyagi felelősséget vállal, és ha negatívba fordulna az egyenlege, akkor azt megfizesse. A nyilvánosság előtt többször is letagadta, hogy bármennyivel is tartozna nekünk, így szükségét érezzük, hogy tisztázzuk a helyzetet. 100%-ban valós tény, hogy adóssága van felénk.”

Roger Ver természetesen cáfolta ezt, sőt, pont az ellenkezőjét állította, hogy a tőzsde tartozik neki pénzzel.


Olvastad már? Az arany és a BTC is emelkedik, de nem ugyanazért

Forrás: cryptonews.com

Kiemelt kép: Kamal Singh

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!