Perbe fogta Roger Vert a Genesis

-

A bitcoin korai éveinek egyik meghatározó alakja, Roger Ver, aki később a Bitcoin Cash reklámozójává vált, 21 millió dollárral tartozik a csődbe ment Genesisnek, így a vállalat perbe fogta.

A beadvány szerint Roger Ver egyik határidő opciós kötése tavaly járt le, de ezt nem egyenlítette ki a Genesis részére, így az összeggel továbbra is tartozik nekik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bírósági iratokból kiderül, hogy a december 30-án lejárt szerződés egészen pontosan egy 20,9 millió dolláros opciós ügyletet takar.

Ver a lejáratkor nem teljesítette a szerződés rá eső követelményeit, így a Genesis veszteséget szenvedett, amelyet szeretne kifizettetni az alperessel.

A pert a Brit Virgin Szigeteken indították, ahol a Genesis egyik leányvállalata van bejegyezve.

A Genesis január 19-én jelentett csődöt. Az akkori jelentésből kiderül, hogy a csőd nem vonatkozik a Genesis számos leányvállalatára, amelyek a derivatíva és a spot piacokon működnek, valamint azokra sem, amelyek a letétkezelési szolgáltatásokat végzik.

A Genesis és a hozzá kapcsolódó cégcsoport a Digital Currency Group égisze alá tartozik, Barry Silbert híres-hírhedt kriptós konglomerátumához.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Roger Ver egyelőre nem nyilatkozott a sajtónak a per ügyében.

A Twitteren természetesen megindult a spekuláció, főleg amiatt, hogy Ver évekkel korábban abbahagyta a bitcoinnal való foglalkozást, és a gyakorlatban semmit sem érő projektekre nyergelt át, amelyekkel hatalmas összegeket vesztett el.

Ez ráadásul a második ügy, amelyben Roger Ver érintett.

A Genesis által indított per mellett egy másik kriptotőzsde, a CoinFLEX is azzal vádolta meg, hogy nem fizette ki a tartozását feléjük.

Mark Lamb, a CoinFLEX ügyvezetője szerint Ver 47 millió dollárnyi USDC-vel tartozik nekik.

„Hagyományos, írásos alapú szerződésünk van, hogy minden, a fiókjában keletkező veszteségért teljes anyagi felelősséget vállal, és ha negatívba fordulna az egyenlege, akkor azt megfizesse. A nyilvánosság előtt többször is letagadta, hogy bármennyivel is tartozna nekünk, így szükségét érezzük, hogy tisztázzuk a helyzetet. 100%-ban valós tény, hogy adóssága van felénk.”

Roger Ver természetesen cáfolta ezt, sőt, pont az ellenkezőjét állította, hogy a tőzsde tartozik neki pénzzel.


Olvastad már? Az arany és a BTC is emelkedik, de nem ugyanazért

Forrás: cryptonews.com

Kiemelt kép: Kamal Singh

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!