Pénzmosásért fogták perbe a fehérorosz BTC-e kriptotőzsdét

-

Az USA Igazságügy-minisztériuma eljárást indított a fehérorosz BTC-e kriptotőzsde, és annak alapítója, Aliaksandr Klimenka ellen, pénzmosás és engedélyezetlen tőzsdeüzemeltetés vádjával. Klimenka akár 25 év börtönbüntetést is kaphat.

A minisztérium február elsején jelentette be, hogy a fehérorosz állampolgársággal rendelkező Klimenka ellen pert indítanak, mivel a szervereiket az USA területén működtették, a Soft-FX közreműködésével, és lehetővé tették a felhasználók számára, hogy anonim módon kereskedjenek bitcoinnal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel a hatóságok szerint pénzmosást hajtottak végre, és a tőzsde is engedély nélkül működött.

Az Igazságügy-minisztérium vádjai szerint a BTC-e segítségével bűnözők is tisztára moshatták a pénzüket, és a tőzsde ebben aktívan közreműködött.

A vádakból kiderül, hogy a pénzmosás mellett zsarolóvírusokkal, hackertámadásokkal, személyazonosság-lopással is gyanúsítják a tőzsde üzemeltetőit.

A vádakban leírt bűncselekmények legtöbbjét a tőzsde USA-ban működő szerverein keresztül hajtották végre, amelyeket Klimenka és a Soft-FX üzemeltetett, ők végezték a tőzsde számára a géppark kezelését.

A BTC-e pedig nem rendelkezett semmiféle engedéllyel, regisztrációval, amely birtokában pénzügyi szolgáltatásokat nyújthatott volna az USA lakosainak.

„Annak ellenére, hogy az üzletmenet nagy része az Államokban zajlott, a tőzsde nem regisztráltatta magát, nem végezte el a KYC személyazonosítási folyamatokat, nem tett lépéseket a pénzmosás ellen, és az ezeket kötelezővé tévő szövetségi törvényeke sem tartotta be.”

A vádak következtében a fehérorosz állampolgársággal rendelkező Klimenka Lettországban került rendőrkézre, még tavaly decemberben, és ezután adták ki az ottani hatóságok az USA részére.

Az első bírósági tárgyalására január 31-én került sor. Amennyiben az esküdtszék bűnösnek találja, Klimenka akár 25 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.


Olvastad már? A Binance felhasználói adatait állítólag eladják a Dark Web-en

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!