A Binance felhasználói adatait állítólag eladják a Dark Web-en

-

A Binance, a világ vezető tőzsdéje a kereskedési volumenek alapján, jelenleg egy potenciális adatvédelmi problémával néz szembe.

Egy dark webes fórumon állítólag ellenőrzött felhasználói adatokat kínálnak a Binance platformról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A poszt a Binance-felhasználók neveit, országait és telefonszámait tartalmazó adatok értékesítését hirdeti. Ha ezek valódiak, akkor ez jelentős adatvédelmi aggályokat vethet fel.

A fórumbejegyzés szerint az adatok elsősorban angol nyelvű, Tier 1 országokból származó felhasználókat érintenek.

Az értékesítő azt javasolja, hogy az adatok hitelességét úgy lehet ellenőrizni, hogy megpróbálnak bejelentkezni a telefonszámokkal a binance.com-on, vagy közvetlenül kapcsolatba lépnek a felhasználóval.

A Dark Web fórumon szereplő állítások riasztóak, de az információk hitelessége továbbra is ellenőrizetlen.

binance

A 2019-es Binance incidens

Egyértelmű bizonyíték nincs arra, hogy az adatok a Binance rendszereiből származnak, vagy hogy azok pontosak.

Egy 2019-es hasonló incidensben a Binance vizsgálta az ügyfél-ellenőrzési információk állítólagos kiszivárgását.

A tőzsde akkoriban cáfolta az állításokat, megjegyezve, hogy belső adataik ellentmondásosak, és hogy a rendszerükből nem származik digitális vízjel.

A 2019-es incidens állítólag 10.000, a Binance KYC-adataira hasonlító fotó nyilvános terjesztésével fenyegetett, hacsak nem fizetnek 300 BTC váltságdíjat, amit a Binance elutasított.

Ezen korábbi események fényében a jelenlegi helyzet kétségeket ébreszt az eladott adatok jogszerűségével kapcsolatban.

A dark web hírhedt az ilyen illegális ajánlatokról, és az ilyen adatok forrásának és hitelességének meghatározása továbbra is kihívást jelent mind az érintett intézmények, mind a felhasználók számára.

A Binance korábban kijelentette, hogy elkötelezett a vizsgálat és a bűnüldözési szervekkel való együttműködés mellett az ilyen problémák megoldása érdekében.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? A Bitcoin 2024-ben új történelmi csúcsot dönthet?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!