Hírek

Nyilvánosságra hozták az új „kriptotörvény” vázlatát

Don Beyer virginiai kongresszusi képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő, hogy megkezdődjön a jelenlegi kriptószabályozás frissítésének „esedékes folyamata”.

Don Beyer képviselő a hét elején törvényjavaslatot terjesztett elő a digitális eszközök szabályozására.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A „Digitális eszközpiaci struktúra és befektető-védelmi törvény” elnevezésű jogszabály célja állítólag a fogyasztók védelme, ugyanakkor a pénzügyi innováció előmozdítása.

„Sajnos a digitális eszközök jelenlegi piaci struktúrája és szabályozási kerete nem egyértelmű és veszélyes a befektetők és a fogyasztók számára. A digitális eszközök tulajdonosai évek óta ki vannak téve a féktelen csalásnak, lopásnak és piaci manipulációnak” – mondta.

Hozzátette, hogy törvényjavaslata elindítaná a jelenlegi szabályozási keret „régóta esedékes folyamatát”, amely „alapvető védelmet” biztosítana a digitális eszközök tulajdonosai és a befektetők számára.

A törvény kibontása

Beyer törvényjavaslata részben a kriptovaluták és az illegális finanszírozás körüli növekvő aggodalmakra reagál.

2021 májusában a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti részének nagy részét benzinnel látja el, számítógépes rendszerét feltörték, és 4,4 millió dolláros váltságdíjat kellett fizetnie bitcoinban” – mondta Beyer.

Ebből a célból Beyer jogszabálya az összes tranzakció nyomon követhetőségére összpontosít, nem csak a kriptókra.

Azokat a tranzakciókat, amelyeket nem rögzítenek a blokkláncon, egy „regisztrált digitális eszköz-kereskedelmi adattárnak” kell majd jelenteni, hogy „minimalizálják a csalás lehetőségét és elősegítsék az átláthatóságot”.

A törvény azt is előírná az amerikai szabályozó szerveknek, hogy tisztázzák, milyen típusú vállalkozásoknak kell regisztrálniuk magukat pénzszolgáltatóként, és milyeneknek kell regisztrálniuk magukat értékpapír- vagy árutőzsdeként.

Ez azt is tisztázná, hogy milyen pénzmosás elleni követelmények vonatkoznak a digitális eszközágazat egyes vállalataira.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Egyéb követelmények mellett a digitális eszközök és a digitális eszközértékpapírok az árutőzsdei határidős ügyletekkel foglalkozó bizottság (CFTC), illetve a tőzsdefelügyelet (SEC) szabályozási hatáskörébe fognak tartozni.

Azok, akik a kriptó területén fogyasztóvédelmet követelnek, végül talán tényleg kapnak.

Olvastad már? Amerika $28 milliárd dollárt keresne kriptoadó segítségével

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Friss hírek

Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

A rapper azt állítja, hogy ő Cozomo de' Medici, egy álneves kriptotwitteres személyiség, akinek igen értékes NFT gyűjteménye van. (tovább…)

13 óra

Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

A kínai ingatlanfejlesztő incidense hamarosan „elfelejtett esemény" lesz, mondja egy elemző, a piacok máris vállat vonnak a sztoritól. (tovább…)

16 óra

A Fear&Greed index alapján a bitcoin alulértékelt

A technikai elemzés egyik népszerű indikátora alapján úgy tűnik, a kereskedők többsége reménykedhet a hegymenetben. (tovább…)

21 óra

Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Az államban nemrég lépett életbe két, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabály, és számos vállalkozás már elfogadja a digitális fizetéseket. (tovább…)

1 nap

Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

A Bitcoin bányászok a jelek szerint nem szívesen adják el BTC-jüket, mivel a hashrate a közelmúltbeli eladás ellenére is növekszik.…

2 nap

Dupla csúcs az Ethereum grafikonján

A héten eséssel kezdett a piac, az ether sem kivétel ez alól, már a 2000 dollárnál lévő támaszt figyelik az…

2 nap