New York állam új keretrendszert dolgozott ki a virtuális valuták részére

-

Az állam pénzügyi hatósága, az NYDFS új szabványokat vezetett be, hogy a virtuális valutákkal foglalkozó vállalatok milyen követelményeknek kell, hogy megfeleljenek.

Az új szabályok a Bitlicense engedéllyel rendelkező cégekre is vonatkoznak, emellett minden olyan új vállalkozásra, amely az állam területén virtuális pénznemekkel akar foglalkozni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik legfontosabb követelmény, hogy mielőtt bármely cég bármely virtuális pénzt a saját üzletmenetébe, rendszerébe integrálna, előzetes engedélyt kell kérnie az NYDFS-től.

Nem csak magukat a coinokat kell engedélyeztetni a hatósággal, hanem a cég által kidolgozott listázási, bevezetési folyamatot is, a vállalati keretrendszert, amely alapján értékelik és meghatározzák, hogy melyik coin, hogyan, és milyen körülmények között kerül integrálásra a rendszereikbe.

Ráadásul ezeket a céges eljárásokat minden évben felül kell vizsgáltatni a hatósággal, amelyiknek minden évben újból engedélyeznie kell.

A hatóság emellett fenntartja a jogot, hogy bármikor megszabhassa, melyik coint kell levenni a listáról a cégeknek, melyiket nem lehet a továbbiakban használni az államban.

Kockázatkezelés

Az NYDFS számos több pontban részletezte, hogy a különböző virtuális pénzekkel foglalkozó cégeknek milyen kockázatkezelési követelményeknek kell megfelelni, melyek azok a területek, amelyekre a legnagyobb figyelmet kell fordítani.

Ezek között megtaláljuk a kialakítást és a technológiát, a működtetési elvárásokat, a kiberbiztonsági, likviditási, és piaci követelményeket, valamint azt, hogy a jogi, szabályozói téren is megfeleljenek minden szabálynak, beleértve az illegális pénzügyi műveletek ellen hozottakat is.

A hatóság megfogalmazása alapján minden egyes coin esetében új kockázatkezelési eljárást kell kidolgozni az adott pénznemre vonatkozó jellegzetességek alapján, hogy megelőzhessék a piacmanipulációt és a jogtalan felhasználást.

Emellett arról is gondoskodniuk kell, hogy az alkalmazott coinok esetén semmiképpen ne merülhessen fel érdekütközés, bennfentes információkkal való visszaélés.

A cégeknek emellett biztosítaniuk kell, hogy minden egyes ügyfél igazságosan, egyenlő elbánásban részesülhessen, és minden létező jogi védelmet megkapjon, amelyet a törvény és a jogszabályok biztosíthatnak a fogyasztóvédelem keretein belül.

A cégek saját hatáskörben végezhetik el a különböző coinok felülvizsgálatát, de ezen a téren kifejezetten szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és számos tiltást kell betartani, például nem használhatják a kriptotőzsdék által kibocsátott coinokat, vagy az engedélyezetlenül működő stablecoinokat.

A saját vizsgálathoz kidolgozott eljáráshoz szintén részletes útmutatással szolgál a hatóság, amelyben ugyanazokat a követelményeket találjuk, mint a listázásnál.

Ami még újdonság, az az, hogy a vállalatoknak is alkalmazniuk kell a blokklánc-elemzési eszközöket, például az explorereket, és meg kell felelniük a pénzmosás-elleni, és a személyazonosítási törvényeknek.

virtuális

Hogyan történik a felfüggesztés?

A cégeknek arra is ki kell dolgozni az eljárásokat, hogy ha egy adott coint ki kell vezetniük a rendszerükből, azt milyen módon tehetik meg a leghatékonyabban. A jogszabályok ezen a téren sem

kevésbé megengedők, ezt az eljárásrendet szintén felül kell vizsgáltatni a hatósággal, és ők mondják ki a végső döntést, hogy a cég alkalmazhatja-e vagy tovább kell dolgozniuk rajta.

Mikor egy vállalat úgy dönt, hogy valamiért nem kívánja tovább használni valamelyik coint, akkor azt megfelelően meg kell indokolnia a hatóság részére.

Emellé az indoklás mellé ráadásul folyamatos monitorozási feladatok is hozzájönnek, és a delistázás követelményeit, magát a folyamatot elindító eseményeket előre meg kell határozni, és a listáról való levételt 30 nappal előre be kell jelenteni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Minderről pedig a cég ügyfeleit és a tulajdonosait is tájékoztatni kell. Hogy mit monitoroznak, milyen adatot gyűjtenek és elemeznek, azt szintén a céges eljárások között kell rögzíteni, ezt pedig később csak külön engedéllyel, újabb felülvizsgálat után lehet megváltoztatni.

A 30 napos bejelentési időszak mellett a vállalatoknak gondoskodnia kell arról, hogy az adott coint birtokoló ügyfeleik minél egyszerűbben átválthassák a pénzüket, s minden felmerülő probléma esetén megfelelő segítséget kapjanak, hogy a befektetővédelmet és a fogyasztóvédelmet minden téren biztosítani lehessen.

Olvastad már? Az elemző azt állítja, hogy a Bitcoin feleződése csupán felhajtás

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik. Új piacokat hódít meg a VanEck Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az...

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!