A bitcoin árfolyama számos komoly ellenállási szinttel néz szembe rövid távon, derült ki a Whalemap által elemzett bálnaklaszterek adataiból.

A legutóbbi, bálnaklaszterről szóló adatok négy rövid távú árszintet rajzolnak ki, amelyek potenciálisan ellenállásként is viselkedhetnek.

Ezek pontosan a 10.369, a 10.570, a 10.734 és a 10.842 dolláros árfolyamértékek.

A Whalemap, az a blokkláncelemző, amely a Bitcoin-bálnák tevékenységeit figyeli, olyan területeket tud azonosítani, ahol a bálnák vagy a potenciális nagybefektetők felhalmoznak vagy megmozdítják megtakarításaikat.

A zöld klaszterek olyan területek jelölnek, ahol a bálnák bitcoint vásároltak.

Mivel a bálnák hajlamosak kivárni az áttörést, még pillanatnyi jövedelmező eladások esetén is, a klaszterek ellenállási területekként is viselkedhetnek.

Erős ellenállás 10.400 dollár fölött

Többen vannak olyan bálnák, akik veszteségben, esetleg nullszaldóban vannak egészen addig, amíg a BTC át nem töri a 10.842 dollárt – derült ki a klaszterek vizsgálatából. Ez azt is jelenti, hogy magas azon bálnák száma, akik potenciális eladókká válhatnak rövid távon.

A bálnaadatok azt mutatják, hogy néhányan a 10.900 – 11.900 dolláros régióban szeretnének értékesíteni. A nagyhalak „HODLer” tevékenysége arra utal, hogy majd az ellenállás környékén fognak értékesíteni, ez pedig általában egy medvés jel.

A Whalemap kutatói azt mondták, a HODLer tevékenység csökkent az elmúlt két nap során, inkább bizonytalanságot mutat az irányát illetően.

Mint mondják:

„A HODLer tevékenység: úgy néz ki, igencsak aktívak voltak a 10,9-11 ezer dolláros árak körül. Ez általában nem jó jel. De elég egyértelműen látjuk, hogy sem ma, sem pedig tegnap nem mutattak nagy tevékenységeket a HODLer lufik.”

A BTC 11.100 dolláros elutasításának időzítése egybevág a klaszterekkel, valamint azokkal a szintekkel, amikor a bálnák értékesítésekbe kezdenek. A bitcoinnak szintén problémás volt újra 10.570 dollár fölé kerülnie, amely rövid távon a második legnagyobb bálnaklaszter volt.

A vezető kriptopénz folytatta a folyamatos elutasításokat, miután hirtelen 11.179 dollárról 10.296 dollárra csúszott vissza szeptember 21-én. A 10.550, 10.450 és 10.370 dolláros szintek az elmúlt pár napban ellenállásként szolgáltak.

A klaszterek és a bálnák 11.000 dollár fölötti eladásai arra utalnak, hogy a BTC valószínűleg stagnálni fog az előre látható jövőben. A bálnák tevékenységeinek lankadása is arra enged következtetni, hogy nem kell nagy kiugrásra vagy volatilitásra számítani.

A kriptokereskedők látszólag számítanak egy elhúzódó konszolidációra, legalábbis szeptember során.

Figyelembe véve, hogy a BTC milyen intenzitású eséseket produkált rövid perióduson belül, a vezető kriptopénz most talán már kevésbé lesz volatilis.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A kereskedők sem túl bizakodók

Edward Morra Bitcoin-kereskedő azt mondta, a BTC ártrendje rövid távon medvés marad, amíg nem fog 11.000 dollár felett zárni.

Ahogy azt a klaszterek is mutatják, a BTC számos komoly ellenállási szintekkel néz szembe, mire egyáltalán elérné a bűvös határt.

A fakó képet festő technikai aspektusok most egy kedvezőtlen makrovásznat is kaptak. Rövid távon az arany és a részvénypiacok gyengesége, valamint az amerikai dollár ralija csak ráerősíthetnek a BTC eladási nyomására.

Ahogyan azt Morra mondja:

„Továbbra is bearish szeptember kezdete óta, bullish csak 11k felett napi nézeten […]”

Canterin Clark kriptoágazat egy technikai elemzője azt mondta, miszerint a 9600-10.000 dolláros régió „medvecsapdát” hozhat létre. A 9600 dollár továbbra is egy lezáratlan CME-rés, amely egy valószínű rövid távú céllá teszi azt.

Elmondta:

„Úgy vélem, az elkövetkező hetekben sok felderítést és konszolidációt kell még csinálnunk. Azt gondolom, hogy a 9,6-10 ezer dolláros terület egy szép medvecsapdát hoz majd létre valamikor.”

Olvastad már? Tim Draper elmondta, milyen altokat tart

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.