A bitcoin 21 milliós felső határának eléréséhez már csak 2,5 millió BTC-t kell kibányásznunk a hálózaton.

Egy Twitter-bejegyzésben ChartBTC megjegyezte, miszerint a Bitcoin hálózata már most túllépte a 18,5 millió forgalomban lévő BTC-t (még ha a „forgalomban lévő” kifejezés csalóka is az elveszett coinok miatt).

Ez azt jelenti, hogy már csak 2,5 millió BTC maradt hátra, vagyis az összes valaha létező bitcoin 11,9 százalékát kell kibányásznunk az elkövetkező százhúsz év alatt.

ChartBTC rámutatott, miszerint a 2,5 millió BTC fele 2024-re már forgalomban lesz. Az ilyen exponenciális csökkenés annak tudható be, hogy a coin kibocsátásának ütemét egy ún. feleződés, vagyis halving (halvening) szabályozza, amely nagyjából négyévente felére csökkenti a blokkonként (vagyis ~10 percenként) létrejövő bitcoinok számát.

A legutóbbi ilyen idén májusban következett be. Ha minden a tervek szerint halad, az utolsó bitcoint 2140 előtt biztos nem fogjuk még látni. Ezt követően viszont egyetlen új bitcoin sem kerül majd forgalomba.

Forrás: ChartBTC

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, a Kripto Völgy 8 szakértőjének egy csoportja úgy vélte, hogy a legutóbbi halving különbözni fog a korábbiaktól, mivel most már többen tárolják megtakarításaikat bitcoinban.

2020 eleje óta a bitcoin iránti intézményi érdeklődés folyamatosan növekszik. Egy új felmérés adatai szerint az intézményi befektetők az árfolyam kisebb zuhanásai ellenére is növelték bitcoinkészleteiket.

A MicroStrategy, a világ egyik legnagyobb szuverén vagyonalapja is befektetése révén 250 millió dollárnyi bitcoint birtokol.

Olvastad már? Egyes kritikusok szerint az Ethereum továbbra sem áll készen a defire

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂