Egyre több a defiprojekt az Ethereumon, de szakértők szerint a hálózat erre még nem áll készen.

Martin Froehler matematikus és korábbi vagyonkezelő, valamint az osztrák Morpher kriptoplatform alapítója elmondta, hogy ugyan az Ethereum „a legjobb dolog a blokklánciparban” a defi számára, de a hálózat jelenlegi kapacitása nem elegendő:

„Az Ethereum másodpercenként nagyjából 15 tranzakciót képes feldolgozni, és 15 másodperces a blokkideje, amely pénzügyekben egy örökkévalóság. Úgy van megtervezte, hogy működéséhez mindenkinek ethert kell birtokolnia, amely hatalmas akadály lehet a globális elterjedés előtt.”

Froehler szerint az Ethereum a leginkább decentralizált okosszerződés-platform, de a hálózatnak vannak korlátai, melyek megoldásán jelenleg is dolgoznak a fejlesztők.

Froehler hozzátette:

„Bármely dolognak van kriptográfiai bizonyítéka, amely az Ethereum oldalláncán történik. Az emberek ethereum nélkül is tudnak kereskedni. Nem kellene költségeket fizetni, a tranzakciók egy másodperc alatt rendeződnének és az Ethereum hálózatának telítettségétől függetlenül is tökéletesen működnének.”

Sokak szerint az Ethereum nem állt készen a defibummra, és elképzelhető, hogy még az Ethereum 2.0 fejlesztés sem áll készen rá.

Az Ethereum 2.0 megdobhatja a hálózat teljesítményét, de a magas gas költségek elijeszthetik az új felhasználókat.

Sergej Kunz, a 1inch decentralizált tőzsde vezérigazgatója szeptember 3-án elmondta, hogy az Ethereum infrastruktúrája nem áll készen arra, hogy fusson rajta a defi:

„Mindent újra kell gondolni. Át lehet költöztetni az okosszerződéseket, de ez nem skálázható. A skálázáshoz új alapokat és protokollokat kell megalkotni, mely az új közös architektúrára épül, mint a NEAR, amely az Ethereum 2.0-hoz hasonlóan jött létrte.”

Ugyanakkor Mounir Benchemled, a ParaSwap alapítója és vezérigazgatója szerint egy második szintű megoldás bonyolultsága és „annak kockázata, hogy nem lehet azonnal kifizetni a felhasználókat” okozhatja a legtöbb fejfájást.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Benchemled emellett elmondta, miszerint nem minden defiprojekt teheti meg, hogy átáll az Ethereum 2.0-ra.

„Ahhoz, hogy ez működjön minden alkalmazásnak egy közös platformra kellene vándorolnia. Több nagyobb projekt is egy lapon lehet, de más projektek számára ez gondot okozhat. Hamarosan új hidakat építenek, hogy lehetővé tegyék az együttműködést.”

Az Ethereum hálózatának kihívásai ellenére Froehler is úgy gondolja, hogy „a defi maradni fog.”

Olvastad már? Jack Dorsey szerint a bitcoin lehet a biztonság kulcsa

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂