Azt is elmagyarázta idővel hogyan lehet tartalmat menteni a blokkláncon.

Az Emberi Jogok Alapítvány alatt működő Oslo Szabadság Fórum a YouTube-on tartott egy gyors interjút a Twitter vezérigazgatójával, Jack Dorsey-val. Dorsey az interjú során pozitívan beszélt a legnagyobb kriptopénzről, a bitcoinról.

„A bitcoin lényege, hogy egy megbízható rendszert nyújtson egy nem megbízható környezetben, vagyis az interneten.” – mondta Dorsey

Dorsey amiatt tért ki a bitcoinra, mivel a biztonságról és a különböző támadások elleni védekezésről beszélt.

„Szerintem a biztonság olyan dolog, melyet nem lehet tökélyre csiszolni. Fontos mindig 10 lépéssel a lehetséges támadók előtt járni.”

A Twitter kapcsán Dorsey több dolgot is megemlített, amellyel a támadók előtt járhatnak. Ilyen a belső biztonság folyamatos megfigyelése és különböző külsős vizsgálatok.

Emellett megfelelő céges keretrendszereket választanak. „Mindig meggyőződünk róla, hogy a megfelelő biztonsági rendszereket építjük ki, hogy biztonságban legyünk egy nem megbízható környezetben.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

És jön a bitcoin. Dorsey példaként említette, mint egy friss technológiai innovációt, amely fokozott biztonságot adhat, és amellyel csökken a bizalom jelentősége.

Emellett kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek a saját biztonsági kulcsaikkal rendelkezzenek, mint a bitcoin esetén is.

Dorsey később elmondta, hogy a blokklánc és a decentralizáció teljesen átszabja az online világot, ahol a centralizált entitások helyett több ember is hostolja a tartalmakat.

„A blokklánc és a bitcoin egy olyan jövőt vázol fel, ahol a tartalom örökké létezhet, sosem fog törlődni és minden csomóponton örökké létezni fog.”

Dorsey korábban is sokszor kiállt a bitcoin mellett, gyakran elmondja, hogy a kriptopénz nagy lehetőségeket tartogathat magában.

Olvastad már? Egy kommentátor szerint a „defi már a kezdetek óta értelmetlen”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂