Nem indít új határidős bitcoin ügyletet a Cboe

-

A Chicago Board Options Exchange (Cboe) bejelentette, hogy ebben a hónapban már nem indít új határidős ügyleteket.

Olvastad már? 75%-al csökkentette villanyszámláját a svéd kriptobányász

A döntést az alacsony kereskedelmi mennyiség okozhatta. A Cboe jelezte, hogy egyre jobban elgondolkozik a CFE határidős ügyletekkel foglalkozó felülete létjogosultságán a kriptopénzkereskedelemben.

A határidős ügyletek jövőjén gondolkozik a Cboe

A tőzsde egy március 14-én megjelent közleményben az alábbit mondta:

 „A CFE nem nyit Cboe bitcoin (USD) („XBT”) határidős ügyletet 2019 márciusában.
A CFE most átgondolja, hogy folytatja-e a digitális eszközök derivátumainak kereskedését.
Amíg a CFE összeszedi gondolatait, addig nem tervez új XBT határidős ügyletet indítani.”

A már érvényben lévő határidős ügyleteket ez a döntés nem érinti, amíg le nem járnak legkésőbb júniusban.
A Cboe határidős ügyleteit nagyon sokat várták, mikor először megjelentek 2017 decemberében, amikor még a csúcson volt a bitcoin.

A Chicago Mercantile Exchange (CME) is akkor indított bitcoin határidős ügyleteket, ez akkor hatalmas lépésnek számított a globális elfogadás és az intézményi tőke beszállás felé.
Az ezt követő események azonban nem sugároztak túl sok bizalmat, az XBT kereskedelmi mennyisége zuhanórepülésbe kezdett, a 2018-as medve piacnak köszönhetően.

Csökkenő kereskedés

A Tradeblock piackutató cég szerint, az XBT-t sokkal kevesebb keresik, mint a CME határidős ügyleteit.
Az XBT mára eltörpül a CME mellett, annak ellenére, hogy nagyjából egyenlő szinten indultak. Összességében minden bitcoin határidős ügylet kereskedése csökkent egy 2018 nyarán elért csúcs óta.

 „Nyomon követtük a CME és a Cboe határidős ügyletek kereskedelmi mennyiségét 2017 decemberi indulásuk óta.
Mindkét cég versenyképes terméket indított, de 2018 során a CBOE elvesztette a piaci részesedését a CME-vel szemben.”– magyarázta a Tradeblock

A jelentés szerint a kezdetekben hónapról hónapra egyre növekedett a határidős ügyletek kereskedése, de eközben az azonnali piacokon folytatott kereskedés folyamatosan csökkent.

 „A mostani mutatók alapján elmondható, hogy a határidős ügyletek kereskedése mind a CME és a CBOE által nagyjából egy szinten vannak az öt legnagyobb kriptotőzsde azonnali kereskedelmének mértékével.
Ez változni látszik, egyre kevesebben keresik a határidős ügyleteket, az azonnali kereskedés pedig mérsékelt növekedést tapasztalt.”

 
Most, hogy a Cboe nem indít több bitcoin határidős ügyletet érdekes lesz megfigyelni, hogyan változik a piac, mivel számos egyéb vállat is bitcoin határidős ügyleteket tervez indítani.
A Bakkt az Erisx és a Coinflex is bejelentette, hogy bitcoin határidős ügyleteket indít.
Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!