Nem fog működni a staking az ARK Invest által kibocsátott Ethereum ETF esetén

-

Az Ark Invest és a 21shares felülvizsgálta a spot Ethereum ETF javaslatát, eltávolítva az előzőleg belefoglalt staking opciókat.

Ez a változás jelentős különbséget jelent a korábbi beadványaikhoz képest, amelyekben a megbízható staking szolgáltatók bevonását fontolgatták a cég eszközeinek kezelése érdekében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ark Invest, és a 21shares eredeti javaslata egy olyan tervet vázolt fel, amelyben az alap stakingban vehetne részt, és az ügyfelek által lekötött kriptoeszközöket a hálózati műveletek támogatására és jutalmak szerzésére használná.

Ark Invest
Forrás: sec.gov

Ezzel az ügyfelek által befizetett pénz ténylegesen is kamatozhatna, hozamot termelhetne.

Akinél a legtöbb pénz van, annak a szava éri a legtöbbet

A staking, a szavazással működő blokklánc hálózatok, mint az Ethereum működésében bevett gyakorlat, lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy jutalmat szerezzenek – általában kriptovaluta formájában – a tranzakciók érvényesítéséért és a hálózat biztonságának támogatásáért, hasonlóan, mint a bányászok más blokkláncokon.

Ez a stratégiai elmozdulás a staking komponensektől óvatos megközelítést tükröz, amely potenciálisan összhangban áll a szabályozói perspektívákkal.

A SEC a korábbi hírek alapján állítólag kikötötte, hogy az ügyfélpénzeket nem lehet ilyen célra felhasználni, ez nem engedélyezett az ETF-ek esetén.

Figyelemre méltó, hogy a Fidelity ETH-alapú ETF-je volt az első, amely ilyen staking funkciót javasolt a struktúrájába, precedenst teremtve.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A staking hozam nem cseng jól a szabályozók fülében

Az Ark Invest és a 21shares döntése, hogy a legújabb beadványukból kiveszik a stakinget, befolyásolhatja más alapok stratégiáinak kialakítását a fejlődő szabályozások és a változó piaci feltételek közepette.

A Bloomberg vezető ETF elemzője, Eric Balchunas ezt a kiigazítást utolsó simításoknak minősítette.

Ark Invest
Forrás:X

„Hmm, ez érdekes. Úgy tűnik, hogy ez a dokumentumok rendbehozatalát célozza meg az SEC észrevételei alapján, ami jó hír lenne, de nem volt semmilyen észrevétel, legalábbis nem nyilvánosan. Szóval valószínűleg vagy egyfajta utolsó simítás, vagy talán megpróbálnak a lehető legkevesebb esélyt adni a SEC-nek a visszautasításra. Nem vagyok biztos, hogy melyikről van szó.”

Olvastad már? BTC bányászat vagy MI-asszisztált kereskedés: Melyik a jobb módja egy kriptoportfólió felépítésének?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!