ChatGPT jöhet a következő Apple telefonba

-

A Bloomberg május 11-i cikke szerint az Apple állítólag a szerződés véglegesítésén fáradozik az OpenAI csapatával a ChatGPT funkcióinak iPhone-okon történő használatára vonatkozóan, bennfentesek elmondása alapján.

Ha mindkét fél aláírja a szerződést, a ChatGPT várhatóan bekerül az Apple következő operációs rendszerfrissítésébe, az iOS 18-ba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


ChatGPT az Apple eszközeiben

Ha a terv megvalósul, a ChatGPT funkciókat beépítik az Apple iOS 18 operációs rendszerfrissítésébe.

Megjegyezték, hogy az Apple tárgyalásokat folytat az Alphabettel – a Google anyavállalatával – is a Gemini chatbot lehetséges integrációjáról.

Ugyanakkor azt sugallták, hogy ezek a tárgyalások egyelőre nem olyan előrehaladottak, mint az Apple esetében zajló egyeztetések.

Jelenleg nem világos, hogy a felhasználóknak lesz-e lehetőségük letiltani ezeket a funkciókat a készülékeiken az új operációs rendszer részeként.

Egy évvel ezelőtt még pletykák keringtek arról, hogy az Apple állítólag több esetben is korlátozta a ChatGPT vállalati használatát, aggódva az érzékeny adatok lehetséges kiszivárgása miatt.

Saját kutatócsoportot akar az Apple

Az utóbbi időben azonban egyre több híradás született arról, hogy az Apple felgyorsítja a saját mesterséges intelligencia divíziója felállítására irányuló erőfeszítéseket.

Április 30-án arról számoltak be, hogy az Apple a Google-től toboroz szakértőket, hogy felépítse saját AI- és gépi tanulási szakértőkből álló csapatát.

Az AI-szakértőkből álló csapatok összeállítása mellett az Apple nemrégiben két helyi AI startupot is felvásárolt Zürichben, Svájcban, ami egy kutatólaboratórium felállításához vezetett a területen Vision Lab néven.

Május 11-én az Apple az Octane-t – a Render Network által hajtott 3D tervező szoftvert – említette a prezentációjában, amelyben az M4 chipet mutatta be a legújabb iPadjén.

Az AI tokenek érzékenyek a hírekre

A hírek hatására néhány, AI-hoz kapcsolódó token is emelkedni kezdett. A Render Token (RNDR) 11%-kal erősödött.

A CoinMarketCap adatai alapján a 10 legnagyobb AI token közül ez a token mutatta a legnagyobb növekedést az elmúlt 7 napban, 18%-kal, ezzel szemben viszont a Fetch.ai (FET) 0,77%-kal, a SingularityNET (AGIX) pedig 0,15%-kal csökkent ugyanebben az időszakban.

ChatGPT
Forrás: CoinMarketcap.com

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? BTC bányászat vagy MI-asszisztált kereskedés: Melyik a jobb módja egy kriptoportfólió felépítésének?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!