Nem érdemes aggódni a bitcoin ETF-ek egyenlege miatt

-

A spot Bitcoin ETF-ek négy hónappal az amerikai pénzügyi piacokon való megjelenésük után már a kriptovaluta ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak.

Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg ETF szakértője arra figyelmeztet, hogy nem szabad túlreagálni a piac rövid távú mozgásait.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezeket a termékeket az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a SEC idén január közepén engedélyezte, ami óriási felfordulást okozott a piacon, és ennek eredményeként a BTC ára két hónap alatt új történelmi csúcsot ért el.

Ez idő alatt az ETF-ek, a Grayscale GBTC kivételével, jelentős tőkebeáramlást vonzottak.

Egy piacra vevők és eladók is kellenek

Márciusban azonban a trend néhány alkalommal megváltozott, különösen április végén és május elején.

Április 24. és május 2. között például a kiáramlások több mint 1,2 milliárd dollárra nőttek.

Nem meglepő módon, ebben az időszakban a bitcoin ára is csökkent, és több hónapos mélypontra, 57.000 dollár alá esett.

Azonban ezek a sötét napok elmúltak, és az ETF-ek az elmúlt héten ismét jelentős pénzeket kezdtek vonzani.

Ráadásul Balchunas szerint a májusi 1,3 milliárd dolláros beáramlások teljes mértékben pótolták az áprilisi veszteségeket, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért emelkedett a BTC ára körülbelül tízezer dollárral, és jelenleg 67.000 dollár körül mozog.

Ráadásul még nincs is vége a hónapnak.

bitcoin etf
Forrás: X

Nem érdemes aggódni

Az amerikai SEC-hez nemrégiben benyújtott hivatalos beszámolókból kiderül, hogy számos nagy entitás belépett a Bitcoin ETF piacára, mint például a Morgan Stanley, a Wisconsin Állami Befektetési Tanács (SWIB) és a Bracebridge Capital.

Nem csak a nagypályások, hanem a kisemberek is feltűntek a vásárlók között, és ezek a termékek vonzzák a kiskereskedelmi befektetők egy bizonyos csoportját is, akik viszont hajlamosabbak érzelmi döntéseket hozni az eszközök vásárlásakor és eladásakor.

Balchunas ezért arra figyelmeztet, hogy hagyjuk az érzelmeket az ajtón kívül, mivel ezek a be- és kiáramlások az ETF-piac részei.

Bitcoin ETF
Forrás: X

Az elemző úgy véli, hogy hosszú távon pozitív lesz a tőke be- és kiáramlásának az egyenlege, ami mostanra már meg is látszik, hiszen eddig több mint 12 milliárd dollár áramlott be a területre.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!