Nayib Bukele: Az FTX ellentétes mindennel, amit a Bitcoin képvisel

-

Nayib Bukele elnök a kritikák össztüzében van, amiért bitcoint vásárolt, holott a piac éppen lejtmenetben van, viszont az FTX tőzsde bedőlésének kapcsán az elnök elmagyarázta, miért is különleges a Bitcoin.

A nagy tőzsde csődje világszerte hatalmas hullámokat kavart, és alaposan megtépázta a befektetők bizalmát az iparágban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az olyan nagypályás szereplők viszont, mint amilyen a Binance vezetője, CZ, vagy éppen El Salvador elnöke, Nayib Bukele, igyekeznek eloszlatni a ködöt, és tovább támogatni a pénzügyi függetlenségbe vezető jövőt.

Bukele személye a legfőbb faktor El Salvador bitcoin-elfogadása mögött, és bár pont emiatt rengeteg kritikai éri nem titkoltam az árfolyam csökkenésének köszönhetően, az FTX tőzsde bedőlése után rávilágított, hogy mekkora jelentősége is van a Bitcoinnak.

Ahogyan a white paperben is le van írva, a Bitcoin egy megmásíthatatlan nyilvántartást vezet, egy peer-to-peer, azaz felhasználók közötti közvetlen hálózaton, így valósítva meg a bizalommentes pénzrendszert.

bitcoin

Forrás: bitcoin.org

„Az FTX ellentétes mindennel, amit a Bitcoin képvisel. A Bitcoin protokoll megakadályozza az olyan csalók pénzügyi machinációit, mint Sam Bankman-Fried, vagy például Bernie Madoff. Van, aki már érti ezt, és van, aki még nem. Még nagyon az elején vagyunk.”

Ahogyan a többi támogató is, Bukele is kiemelte, a bitcoin szigorúan meghatározott 21 milliós össz-készlettel rendelkezik, az egyik legritkább pénzeszköznek számít így a bolygón, amelyet birtokolhatunk.

A kriptoközösségben osztatlan elismerést aratott azzal, hogy a jelek szerint tényleg érti a bitcoin lényegét.

Vannak viszont, akik más irányból közelítik meg az eseményeket.

Az USA egyik képviselője, Brad Sherman a közelmúltban pont a milliárdos kriptós vállalkozókat hibáztatta, hogy a szabályozások hátráltatásáért lobbiznak.

Emellett gyanúsnak találja, hogy állítólag túl nagy szerepet vállalnak a politikai kampányok támogatásában.

„Úgy vélem, nagyon fontos, hogy a SEC lépéseket tegyen végre, hogy a kriptoipart kiemelje abból a szürkezónából, ahol jelenleg működik.”

Sherman azt is elmondta, hogy az FTX tőzsde vezetője, Sam Bankman-Fried a jelenlegi információk alapján hatalmas összeget, 39,8 millió dollárt adományozott a Demokrata pártnak a választásokra, így a legnagyobb pénzügyi támogatók közé számít.


Olvastad már? Extrém erőt mutat a MATIC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!