A Marathon Patent Group kriptobányász vállalat részvényei 7,7%-ot ugrottak a tőzsdenyitás előtt a mai nap során, nem sokkal az után, hogy bejelentették, 150 millió dollárnyi bitcoint fognak vásárolni. A cikk írásakor egy részvény 19,86 dollárt ér.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Marathon-részvények 2020 során már produkáltak egy 2800%-os gyarapodást – múlt év januárjának első hetén még csak 1 dollárt értek, 3 hete pedig a 28 dollárt is meglátogatták.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Az árművelet a bitcoin saját árfolyamának növekedésével esett egybe, amely a 2020 májusában elért 4500 dolláros mélypontról decemberben már 41.000 dollárnál járt.

A Marathon részvényárfolyama ahhoz hasonlóan növekedett, mint ahogyan a MicroStrategy és a Square is tette, miután a múlt éven bejelentették, hogy bitcoint vásárolnak – mindkét cég részvényárfolyama néhány százalékot nőtt közvetlenül a vásárlások bejelentését követően.

Mindez azért történik, mert a legtöbb akkreditált és szabályozott piaci szereplő nem tud közvetlenül bitcoint birtokolni, ehelyett inkább vagy bitcoinalapú határidős szerződéseket vásárolnak, vagy pedig egy olyan részvénytársaságba vásárolják be magukat, mint a Marathon, amely a kriptoágazatban folytat üzleti tevékenységet, és profitot tud realizálni a bitcoin árfolyamnövekedéséből.

Mindeközben a Marathon-vezérigazgató Merrick Okamoto azt mondta, hogy a jelentős bitcoinvásárlás a napról napra értéktelenebb amerikai dollár ellen való fedezet egyik eszköze.

„Úgy véljük, hogy kincstári tartalékaink egy részét bitcoinban tartani egy jobb hosszú távú stratégia, mintha amerikai dollárban tartanánk” – mondta egy nyilatkozatában.

A cég összesen 4.812,66 bitcoint vásárolt. A bányászjátékos 2022-re további 103.060 bányagépet fog üzembe helyezni – olyan fejlett számítógépekről van szó, amelyek hatalmas számítási teljesítményük segítségével tartják fenn a Bitcoin hálózatát.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A bitcoin árfolyama közben ismét akcióba lendült, az elmúlt 24 órában már több mint 8 százalékot növekedett a CoinGecko független kripto-adataggregátor adatai szerint, miután a tegnapi nap során a gyengeség jeleit mutatta.

Olvastad már? Bitcoin kitekintő és top altok elemzése – ETH, DOT, ADA

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂