A hatodik legnagyobb bank, a J.P. Morgan vezetősége elmondta, hogy a bitcoin határidős szerződéseknek nagyobb jelentősége lehet a kriptoeszközök piacán, mint amire a befektetők számítanának.

2019-ben a San Francisco-i székhelyű BitWise Asset Management kriptoelemző és kutatócég kiadott egy jelentést, mely szerint a bitcoinkereskedések forgalmának akár 95%-a is „hamis” lehet.

36 milliárdnyi bitcoin kereskedés, 12 milliárdnyi bitcoin határidős kereskedés

A Bloomberg nemrég megírta, hogyha a bitcoin májusi 725 milliárd dolláros kereskedelmi forgalmának csupán 5%-a valós, akkor a kriptotőzsdéken valójában csak 36 milliárd dollárnyi kereskedés zajlik.

Nikolaos Panigirtoglou, a J.P. Morgan világpiaci stratégája azt mondta, hogy a CME és Cboe bitcoin határidős tőzsdék májusi forgalma nagyjából 12 milliárd dollár volt.

Ez jelentős emelkedés az áprilisi 5,5 milliárd dolláros forgalomról. Emellett 12 milliárd dollárnyi határidős üzlet került rendezésre a múlt hónapban, ami jelentősen nagyobb, mint a 2019 első negyedéves 1,8 milliárd dolláros átlag.

Panigirtzoglou elemzése szerint ennek az a jelentősége, hogy „a határidős tőzsdék piacát jelentősen alábecsülték az emberek.”

Hozzátette:

A Bitwise elemzése szerint a kereskedett határidős szerződések jelentős fejleményt jelentenek, ugyanis rövid idejű kereskedési lehetőséges biztosítottak az arbitrázsozók számára, így élesen emelkedett a bitcoinkereskedés mértéke 2019 áprilisában/májusában.

 „Jelentősen megváltozhatott a piac a legutóbbi áremelekedés óta.”

Egy az SEC-nek beadott jelentésben a Bitwise elmondta, hogy számos krptotőzsde hamis adatokat közölt kereskedelmi forgalmáról.

A kriptoindex fejlesztő szerint a tőzsdék ezt azért csinálhatták, hogy a toplistákon előkelőbb helyeken szerepeljenek, így szerezve több felhasználót.

 

A CoinMarketCap.com vezetősége szerint „valósak” a kereskedelmi forgalommal kapcsolatos félelmek.

A J.P. Morgan a Bloombergnek elmondta:

 „A kriptotőzsdék hamis forgalma és a határidős kereskedés alábecslése azt sugallja, hogy jelentősen megváltozott a piac szerkezete a legutóbbi 2017-es bika óta és ezzel nagyot nőtt az intézményi befektetők jelentősége.”

Egy veterán kereskedő elmagyarázta a bitcoin árfolyama és a határidős szerződések közötti összefüggést

Joe McCann, egy tapasztalt kriptokereskedő és piaci elemző elmondta, hogy a bitcoin „legutóbbi áttörése nagyon valósnak érződik.”

McCann egy részletes Twitter üzenetsorban elmagyarázta, hogy a bitcoin határidős kereskedések adatait felhasználva jutott erre a következtetésre. A kriptoelemző megosztott egy grafikont, mely megmutatja a bitcoin árfolyamának alakulását „az elmúlt 36 órában 1 perces adatpontokkal.”

McCann megkérdőjelezte a bitcoin akkori ármozgását a 2019 szeptemberében lejáró határidős szerződések miatt.

Tett még egy érdekes megfigyelést a grafikonról:

Elmondta:

A deportügylet azt az állapotot jelenti, amikor a határidős vásárlók csakis kevesebbet fizetnének egy árucikkért (ez esetben a bitcoin), mint a jelenlegi árfolyama. Ez nem jó jel.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂