Nagy pillanat a kriptoipar számára, de Biden elnökön múlik a folytatás

-

Az amerikai szenátus május 16-án elfogadta egy olyan törvény módosítását, amelynek messzemenő következményei lehetnek a kriptoiparra nézve az Egyesült Államokban.

A törvényjavaslat jelentős kétpárti támogatást kapott, 60-38 arányban szavazták meg a szenátusban, és korábban a képviselőház is jóváhagyta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bitcoin a bankok kezelésében

A 2022-ben bevezetett SAB 121 törvény előírta, hogy a digitális eszközöket kezelő vállalkozások kötelezettségként tüntessék fel ezeket az eszközöket mérlegükön.

Ezt a szabályozást a kriptoközösség széles körben kritizálta, mivel úgy vélik, hogy ez igazságtalanul definiálja az ügyfelek tulajdonában lévő digitális eszközöket a letétkezelő kötelezettségeiként, ami szükségessé teszi, hogy a letétkezelők megfelelő készpénztartalékokat tartsanak ezen kötelezettségek fedezésére.

Avichal Garg, az Electric Capital társalapítója szerint az iparágat joggal frusztrálta ez a szabályozás.

„Ha egy bank 1 milliárd dollár értékű Bitcoint őriz az ügyfelek számára, akkor 1 milliárd dollár készpénzt kell tartaniuk, hogy fedezzék ezt az úgynevezett kötelezettséget a mérlegükön. Ezek az eszközök nem a cég tulajdonai, hanem az ügyfelekéi. Miért a banknak kellene fedezetet nyújtani? Maga a Bitcoin a fedezet.”

kriptoipar

Engedékenyebb lenne a kormány a kriptoiparral szemben

A szenátus döntése nemcsak a kriptoipari szabályozás, hanem a pénzügyi technológiával kapcsolatos politikai viszonyok szempontjából is kritikus pontot jelent.

Különösen figyelemre méltó, hogy 21 demokrata szenátor eltért szokásos álláspontjától.

Ez a változás egy jelentős politikai átrendeződést jelez, ami a Demokrata Párt szélesebb körű középutas irányvonalát tükrözheti a piaci szabályozások terén.

Chuck Schumer, a szenátusi többség vezetője szintén a SAB 121 visszavonására szavazott, és az ő szavának nagy súlya van Biden elnök tanácsadói között.

Perianne Boring, a Digital Commerce Kamara alapítója és vezérigazgatója kiemelte Schumer szenátor esetleges befolyását az elnök döntésére, elmondva, hogy ha valaki meg tudja győzni az elnököt a törvénymódosítás aláírásáról, az Schumer.

Matt Hougan, a Bitwise befektetési vezetője szerint ez a pillanat áttörést jelent az iparág számára, egy fordulópontot a kriptoipar számára.

 

Ez egyike azoknak a katalizátoroknak, amelyek új csúcsokba emelhetik a kriptót, ahogy a piac ténylegesen megérti az itt bekövetkezett változást.

Jake Chervinsky, a Variant Fund vezető jogásza szerint a szavazás egyfajta jelzésként értékelhető a politikusok részéről.

„A szenátus éppen most tette le a voksát a józan ész mellett és az SEC túlkapásaival szemben. Lehetetlen túlbecsülni annak fontosságát, hogy a többségi vezető Schumer a SAB 121 visszavonására szavazott Biden elnök beharangozott vétója ellenére.”

Biden megállítja a fejlődést?

A törvényjavaslat most Biden elnök asztalán van, aki kinyilvánította vétószándékát, összhangban Warren szenátor és Gary Gensler, az SEC elnökének véleményével, miszerint az SEC irányelvei kulcsfontosságúak a befektetők védelme szempontjából a kriptopiacon.

Bidennek most 10 napja van, hogy vagy megvétózza, aláírja, vagy semmit se tegyen. Ha semmit sem tesz, akkor a törvény aláírás nélkül is hatályba lép.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptoipar feszült várakozással tekint az elnök döntése elé. Egy vétó fenntartaná a jelenlegi helyzetet, ami továbbra is visszatarthatná az intézményi részvételt a kriptopiacon a szabályozási kockázatok miatt.

Ezzel szemben egy aláírás vagy a törvény aláírás nélküli hatályba lépése jelentősen liberalizálhatná a szabályozási környezetet, ösztönözve a nagyobb intézményi részvételt, és új növekedési és innovációs fázist indíthatna el a piacon.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 4 altcoin, amelyet mindenáron el kell kerülnie!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!