Minek köszönhető az Ethereum szép teljesítménye?

-

Az Ethereum natív tokenje, az eth, a tegnapi nap során mintegy 4,5%-kal nőtt, és június 19-én elérte a 3550 dollárt.

Meglepő módon a fő hajtóerő e bika hullám mögött az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC), amely úgy döntött, hogy befejezi az Ethereummal kapcsolatos vizsgálatát.

Az ether nem régi árfolyam-emelkedése valószínűleg annak köszönhető, hogy a SEC befejezi a vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy az ETH értékpapírnak minősül-e.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A SEC bűnüldözési részlege értesített minket, hogy lezárja az Ethereum 2.0-val kapcsolatos vizsgálatát” – jelentette be az Ethereumot fejlesztő ConsenSys június 19-én az X-en, hozzátéve, hogy ez egy „jelentős győzelem az Ethereum fejlesztők, a technológiai szolgáltatók és az iparági résztvevők számára”.

ethereum
ETH/USD négyórás grafikon. Forrás: TradingView.

Érdekes módon a SEC döntése azt követően született, hogy jóváhagyta a VanEck, a BlackRock, a Fidelity és más Wall Street-i cégek 19b-4-es bejelentéseit, amelyek lehetővé teszik az ether ETF-ek tőzsdei bevezetését és kereskedését.

Eric Balchunas, a Bloomberg elemzőjének várakozásai szerint az ether ETF-ekkel július 2-án kezdik meg a kereskedést.

A K33 Research előrejelzése szerint ezek a befektetési termékek 4 milliárd dollár értékű beáramlást vonzanak majd az indulás utáni első öt hónapban, ami azt jelzi, hogy hamarosan erős kereslet lesz az ETH tokenek iránt.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

8 éves mélypontra zuhant az ethereum egyenlege a tőzsdéken

Az összes kriptotőzsde által tartott összes ethereum száma június 18-án 12,20 millió ETH alá csökkent, ami a legalacsonyabb 2016 júliusa óta, a Glassnode adatforrás szerint.

Ethereum
Ethereum-egyenleg a tőzsdéken. Forrás: Glassnode.

A kriptotőzsdékről történő ether-kiáramlások hulláma a kriptopénz árfolyamának emelkedésével esett egybe, ami azt jelzi, hogy csökkent az eladási nyomás, és egyre inkább preferálják az ETH magánpénztárcákban vagy decentralizált protokollokban való tartását.

A hivatalos Ethereum stake-cím például a 2020 decemberi indulása óta folyamatosan növelte a tartalmát, és június 19-én már több mint 46,418 millió ETH-t birtokolt, ami közel négyszerese a tőzsdék által tartott mennyiségnek.

ethereum
Ethereum: stake-elt egyenleg (pirossal) és egyéb mutatók. Forrás: Glassnode.

Ez a növekedés az Ethereum 2023. márciusi Shanghai frissítése ellenére is megmaradt, amely megszüntette az ETH-stakerek számára azt a követelményt, hogy határozatlan időre zárolják a tokenjeiket.

Az a tény, hogy a legtöbb felhasználó nem vonta vissza a stake-elt ETH-ját, annak ellenére, hogy most már van rá lehetőség, azt mutatja, hogy a felhasználók inkább a stake-elés előnyeit, például a stabilitást és a jutalmakat részesítik előnyben az eladással szemben.

Ez bullish hangulatot jelez az ethereum árfolyamával kapcsolatban az elkövetkező hetekben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A technikai elemzés is az ethereumnak kedvez

Az ETH árnövekedése azt követően történt, hogy tesztelésre került egy technikai támasz 3500 dollár körül.

Ez magában foglalja az 50 napos exponenciális mozgóátlagot (50 napos EMA, a piros hullám), a 0,5 Fibonacci retracement szintet és az uralkodó emelkedő csatorna trendjének alsó trendvonalát.

ethereum
ETH/USD napi grafikon. Forrás: TradingView.

Az ethereum júliusi felfelé irányuló célpontja az emelkedő csatorna felső trendvonala, amely az 1,618-as Fib-vonallal esik egybe, körülbelül 4853 dollárnál.

Ez az előrejelzés az alsó trendvonalról való korábbi visszapattanásokon alapul, amelyek hasonló ármozgásokat eredményeztek.

Ezzel szemben a felszálló csatorna alsó trendvonala alatti határozott letörés növelheti az ETH esésének lehetőségét a 200 napos EMA (a kék hullám) felé (júliusban akár a 3040 körüli értékig).

Olvastad már? Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!