„Mindannyian gazdagok lehetünk”: Peter Schiff nem várt Bitcoin jóslatot szolgáltat

-

Peter Schiff provokatív hipotetikus forgatókönyvet oszt meg, amelyben az amerikai vállalatok teljes egészében Bitcoinba fektetnek be.

A Bitcoin-ellenes álláspontjáról ismert pénzügyi kommentátor, Peter Schiff nemrégiben a közösségi médiában egy sor olyan poszttal jelentkezett, amelyekben szarkazmus és pénzügyi spekuláció keveredett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Schiff egy olyan hipotetikus forgatókönyvet javasolt, amelyben az összes tőzsdén jegyzett amerikai vállalat felszámolja eszközeit, beszünteti működését, és a bevételt teljes egészében Bitcoinba fekteti.

Forrás: X

Állítása szerint ez azt eredményezné, hogy minden egyes Bitcoin milliókat érne, ami drámaian megnövelné az amerikai részvények piaci kapitalizációját, és mindenkit gazdaggá tenne.

A szatirikus narratívát Schiff kiterjesztette saját befektetéseivel, különösen az amerikai olajrészvényekkel kapcsolatban.

Azt sugallta, hogy ha ezek a vállalatok követnék a példát, és BTC-re váltanák eszközeiket, részvényeik értéke az egekbe szökne, és a hozzá hasonló befektetőket is gazdaggá tenné.

Azzal húzta alá az abszurditást, hogy megjegyezte, hogy bár ez elméletileg mindenkit gazdaggá tenne, valójában nem maradnának tényleges áruk vagy szolgáltatások.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Peter Schiff vs. Bitcoin

Ezzel a retorikával a Bitcoin-pártiak – akiket gyakran maximalistáknak neveznek – optimista előrejelzéseit veszi célba.

E rajongók azt állítják, hogy a Bitcoin korlátlan növekedésre van ítélve, és a globális pénzügyek és a társadalmi modell jövőbeli sarokköveként pozícionálják.

Schiff ezzel szemben következetesen kritizálta a Bitcoint, buboréknak és átverésnek nevezve azt, amelyből hiányzik a belső érték.

Schiff bírálata ellenére a Bitcoin árfolyama a cikkírásakor is érménként 68.000 dollár körül mozog. A Bitcoin árfolyama a nap elején több mint 1,5%-os csökkenést mutatott.

A kriptovaluta továbbra is karnyújtásnyira van a 74.000 dolláros történelmi csúcsától, ami 9%-kal marad el ettől a csúcstól.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Döbbenetes: A kriptokereskedő 3.700 dollárból milliókat csinál, majd nagyot bukott a Celebrity Token-en

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!