Mikor lesz 250 ezer dollár a Bitcoin?

-

Másfél éve nem látott magasságokba ért a Bitcoin árfolyama, és ennek következtében az optimista árfolyam-jóslatok is egyre nagyobb számban jelennek meg.

A kérdés, hogy meddig emelkedhet az ár, és mikor láthatunk új csúcsokat?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A historikus adatok alapján a november a legnagyobb volatilitású hónapnak számít, és a jóslatok is ennek megfelelő skálán mozognak, van, aki 20 ezerig várja az esést, de 100 ezer dolláros előrejelzés is született, igaz, ez kicsit későbbre.

bitcoin
Forrás: CoinGlass

A Matrixport októberben osztott meg egy blogbejegyzést, amelyben az elemzőik úgy fogalmaztak, év végére elérhető a 45 ezer dolláros árfolyam.

Ez nagyjából 30%-os emelkedés lenne a jelenlegi szintről, és ezt már idén januárban így gondolták a cég szakértői.

A Matrixport a saját, házon belül kidolgozott indikátorai alapján tette ezt az előrejelzést, és ugyanez a mostani, októberi emelkedést is sikeresen megjósolta.

„A BTC áttörte a júliusi ellenállási szintet, a 31500 dollárt. Az év végére elérhető a 45 ezer dolláros árfolyam is.”

Jövőre 250 ezer dollárnak örülünk majd?

A kriptoközösség nagy része számára a felezés az igazi vízválasztó, az árfolyam-ciklusok mögötti valódi hajtóerő.

A következő felezés jövő tavasszal esedékes, és sokak szerint már az előtt is új rekordot látunk majd.

„Nem fogunk a csúcsra érni a felezés előtt, de új rekordot azt látni fogunk. A csúcs nem fogja elérni a 160 ezer dollárt még előtte, mert a visszahúzódások túlságosan nagyok. A ciklus csúcsa a felezés után lesz, jövőre, és úgy véljük, 250 ezer dollárnál fog húzódni.”

bitcoin
Forrás: BitQuant/X

A 250 ezer dolláros jóslatot az Elliot-hullámok indikátora is megerősíti, és az, hogy a BTC érfolyama nagyon hasonlít az előző ciklusban látottakhoz.

Az optimista jóslatok ráadásul nem csak a piaci szereplőktől jönnek, hanem maguk az indikátorok is egyre bikásabb jeleket mutatnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek ellenére vannak elemzők, akik szerint a hat számjegyű árfolyamra még többet kell majd várnunk.

Szintén a felezési ciklusokon alapul az a nézet is, hogy az egyes árfolyamcsúcsok között is nagyjából négy éves időtartam telik el, a legutóbbi csúcs pedig 2021 novemberében született meg.

„A csillagok állása alapján ebben a ciklusban a 130 ezer dollár tűnik valószínűnek. ersze az adatok alapján alacsonyabb szintekre is van esély.”

bitcoin
Forrás: CryptoCon/X

A Bitcoin egy millió dolláros kérdése

Az Ark Invest alapítója, Cathie Wood, valamint a BitMEX tőzsde korábbi ügyvezetője, Arthur Hayes mindketten hét számjegyet várnak, főleg a makrogazdasági mutatóknak köszönhetően.

Hayes szerint erre jelenleg minden esély megvan.

„Mikor az emberek elveszítik a hitüket a kötvénypiacban, és ebben a 80-100 éve kiépített fiat pénzrendszerben, amely a világgazdaságot működteti, szóval már nem fognak bízni a rendszerben, akkor elkezdik majd keresni az alternatívát. A kiutat kereső pénz mennyisége pedig akkora lesz, amekkorát még sosem láttunk.”

Olvastad már? Kilőtt a Solana, de ez az új kriptokaszinó projekt is merész hullámokat vet

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Pete Linforth képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!