Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

-

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál.

Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen, amelynek árfolyama figyelemre méltóan emelkedett, és 3.910 dollár körül mozog.

altcoin
Forrás: CoinGecko.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kiemelendő, hogy a kriptokereskedők és az olyan elemzők, mint Michaël van de Poppe, szorosan figyelemmel kísérték az altcoinokat, miután az Ethereum az elmúlt héten lenyűgöző, 27%-os nyereséget ért el.

A TradingView adatai szerint az altcoinok teljes piaci kapitalizációja jelenleg körülbelül 1,16 billió dollárt tesz ki, ami 15%-os növekedést jelent az elmúlt két hétben.

Ez a növekedés közelít a március közepén megfigyelt ellenállási szintekhez, amikor a piaci tőke meghaladta az 1,2 billió dollárt.

Michaël van de Poppe YouTube-videóelemzésében az Ethereum ETF közelmúltbeli jóváhagyását és annak az altcoinokra gyakorolt lehetséges hatását vizsgálja a jelenlegi bikapiacon.

Ösvény az altcoinszezonhoz

A történelmi mintákat tekintve az alt-szezonok általában egy határozott likviditásáramlási mintát követnek. Általában több fázisban bontakozik ki, mielőtt a piacra kerülne.

A Bitcoin felfutása: Ebben a fázisban egy virágzó bikapiac hajtja a Bitcoin növekedését, ami potenciálisan új történelmi csúcsokra vezethet. Egyidejűleg a Bitcoin dominanciája csökkenni kezd, ami az altcoinok felé történő potenciális elmozdulást jelzi.

Az Ethereum fordulópontja: Ahogy a Bitcoin korrigál, az Ethereum gyakran éllovasnak tűnik, és lenyűgöző nyereséget mutat fel. Ethereum felfelé ívelő trendje egybeeshet a Bitcoin konszolidációs szakaszával.

Nagy tőkeértékű altcoinok ragyognak: E fázisban a befektetői figyelem és a tőke a befutott altcoinok felé áramlik, ami jelentős árfolyam-emelkedést eredményez.

Mid/Low-Cap őrület: A végső szakaszban robbanásszerű növekedés és fokozott volatilitás tapasztalható az ígéretes növekedési potenciállal rendelkező közepes és alacsony kapitalizációjú altcoinoknál.

Mikor következik az altcoin-szezon?

Van de Poppe elemzése szerint az Ethereum ETF közelmúltbeli jóváhagyása katalizálhatja az altcoinszezont, igazodva a kriptopénzpiacon megfigyelhető történelmi mintához.

Ahogy az Ethereum lendületet kap és a befektetői bizalom növekszik, ez szélesebb körű felértékelődéshez vezethet az altcoin-piacon.

Az elemzésében mélyre ment, hogy újraértékelje a lakossági bizalom fontosságát, amely jellemzően akkor tér vissza, amikor az altcoinok mozgásba lendülnek, különösen, amikor az Ethereum erőt mutat.

A potenciális altcoin-szezon katalizátorának tekinti az Ethereum ETF jóváhagyását. A tőzsdei bevezetési folyamat miatt azonban a teljes hatás nem biztos, hogy azonnali lesz, és hónapokig is eltarthat, amíg megvalósul.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyértelmű szabályok lendületet adhatnak

A piaci dinamikán túl a szabályozási fejlemények is pozitívan befolyásolták a hangulatot.

A Fit21 törvényjavaslat kétpárti támogatása és Trump kriptoadományok elfogadása hozzájárult a kedvező piaci kilátásokhoz.

Emellett az Ethereum árucikké történő potenciális besorolása egy újabb pozitív szabályozási változást jelent.

Jövőbeli kilátások

Az altszezon egy konszolidációs szakaszon mehet keresztül, mielőtt teljes lendületet kapna.

Az ETH ETF után számos más altcoin is sorra kerül, hogy szerencsét próbáljon, köztük az XRP, a Litecoin, a Solana és még sok más.

A piac úgy tűnik, hogy bikásan felkarolja az ETF-eket, mint még soha.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Pepe (PEPE) az új rallykirály – A Dogeverse lehet a következő kedvencünk?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!