Mike Novogratz, a kriptovaluta befektetésekkel foglalkozó Galaxy Digital Capital Management vezérigazgatója ismét korrigálta a BTC árára vonatkozó előrejelzését. A milliárdos befektető szerint nem várható 2018-ban 9000 dollár feletti értékű Bitcoin – olvasható a CNBC szerdai jelentésében.

Novogratz, az egykori Wall Street-bika ezt az október 2-án megrendezett Economist Finance Disrupted konferencián nyilatkozta, amikor is mindenkivel közölte: „Nem hiszem, hogy idén 9000 dollár fölé emelkedhetne”.

Novogratz a csökkenő árakat az iparban tevékenykedő azon cégek tevékenységének tulajdonítja, amelyek felülköltekeznek a kriptoipar bevételein. Hangsúlyozta, hogy az ilyen vállalatok nem profitáltak elegendően a tavalyi „kriptorobbanásból”, ráadásul rosszul is gazdálkodnak, így épp csak fedezni tudják a béreket és működési költségeiket.

2017 novemberében, mikor szinte minden kriptovaluta ára óriásit emelkedett, Novogratz még azt jósolta, hogy a Bitcoin árfolyama 12 hónap alatt akár 45.000 dollárra is emelkedhet.

2018 nyarán az igazgató már azt mondta, hogy a társadalomnak még 5-6 évre van szüksége a kriptovaluták és a blokklánc-technológia tömeges elfogadásához. Emellett bizadalmát fejezte ki azokban a vállalatokban és intézményekben, amelyek a következő 2-3 évben lépnek majd be ezen technológia alkalmazói közé.

Szeptember közepén azon az állásponton volt, hogy az egyes kriptopénzek ára elérte az alsó határt, később a hónap során azt nyilatkozta, hogy a kriptopiac jelenleg a „belefáradt befektetők” viselkedésének áldozata. Mindazonáltal hozzátette, hogy a Bitcoin árfolyama biztatóan stabil, potenciálisan még mindig vonzza az esetleges befektetőket.

A BTC ára ebben az évben csaknem 54 százalékkal csökkent, de az Ethereum és a Ripple még nagyobb mértékben veszített az értékéből. A cikk írásakor egy Bitcoin 6.524 amerikai dollárt ér.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂