Miután az ugandaiak segítségére sietett banki helyzetük rendezésében, zökkenőmentes pénzügyi tranzakciók intézésében, mobilvásárlás, előfizetés terén, villanyszámlák fizetésében, mindezt azért, hogy elkerülhessék a magas banki költségeket, a DALA Ethereum alapú ERC-20 token most a kormány és helyi cégek összefogását támogatja egy blokkláncalapú megújuló energia ökoszisztéma kialakításában – írta hétfőn a TechCrunch

A Wala a DLT segítségével világítaná be Afrikát

Közeli források szerint a Wala, dél-afrikai fintech cég, amely lehetővé tette Uganda, és más afrikai országok lakosai számára, hogy alkalmazásán keresztül fizethessék számláikat a DALA ERC-20 token segítségével, mindezt tranzakciós költségek nélkül, együttműködésre lépett az ország hivatalos szerveivel, egy gigawattos nagyságrendű megújuló energiarendszer létrehozása érdekében.

A projekt, amelyet egyébként a kormány kezdeményezett, összefogva a helyi CleanPath Emerging Markets Uganda (CPEM) vállalattal, és a Energia- és Erőforrásügyi Fejlezstési Minisztériummal, célja, hogy a DALA kriptovalután keresztül is elérhetővé tegye a megújuló energiát.

Ez még nem minden, ugyanis a CPEM, egy Kudra Kalema Buganda királyság hercege által alapított vállalat, amely több mint 11.000 MW mértékű megújuló energiát képes biztosítani, bejelentette, hogy integrálni fogja rendszerébe a DALA kriptopénz blokkláncát, ezzel is javítva a tiszta energia előállításának és kezelésének hatékonyságát.

Azzal, hogy elérhetővé válik az ilyen forrásból származó energia kriptovalutával történő megvásárlása, illetve az, hogy 1,5 milliárd dollár értékű projektekben hasznosítják a DALA blokkláncát, forradalmasíthatja az ország gazdaságát és kripto ökoszisztémáját, például rengeteg új munkalehetőséggel a fiatalok számára, akiknek bérezése akár altcoin formájában is lehetséges.

A CPEM azt mondta, hogy így Uganda teljes lakosságának 25 százaléka számára válik majd elérhetővé a megújuló energiaforrásokból származó energia, illetve 200.000 új munkahely várja majd a jelentkezőket.

Nem minden ICO mögött bújik csalás

Míg a rengeteg csalás és visszaélés jelentősen beárnyékolja az ICO-k hírnevét, a Wala projektje bebizonyította, hogy igazán nagyszerű projektek is indulhatnak ilyen formájú finanszírozási rendszerből.

2017 elején a Wala 1,2 millió dollárnyi értékű DALA tokent bocsátott ki.

A DALA, amely egyébként Ethereum és Stellar Lumens (XLM) alapú, jelenleg Ugandába, Zimbabwében és Dél-Afrikában segédkezik a lakosok mindennapi pénzügyi ügyintézéseiben, például 1 dollár alatt, díjmentes mikrofizetési rendszer biztosításával könnyíti meg a pénzküldést.

„Ezzel a kriptovalután keresztüli energiaelérési lehetőséggel egy átfogóbb decentralizált pénzügyi rendszer kialakítását támogatjuk, ráadásul mindezt rendelkezésünkre álló technológiák segítségével.” – nyilatkozta Kalema herceg.

Érdemes megjegyezni, hogy Uganda már nehézsúlyú versenyzőnek számít Afrikában blokklánc és kriptovaluta terén.

Ahogy azt korábban írtuk, a világ legnagyobb kriptovalutaváltója, a Binance Ugandában olyan váltót nyitott, amelyben támogatják a kripto-FIAT tranzakciókat is.

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!