A befektető, és kriptovaluta-szakértő Mike Novogratz kis mértékben korrigálta a Bitcoin árfolyamára vonatkozó előrejelzését, szerinte 2018-ban már nem emelkedik 10.000 dollár fölé – olvasható a Bloomberg hétfői írásában.

Érdemes elolvasni:  Miért előnyösebb a kriptó, mint a hagyományos pénzügyi rendszer?

A Galaxy Investment Partners alapítója, aki a BTC-ről alkotott optimista jövőképéről is ismert, szeptember közepi nyilatkozatában azt mondta, hogy az árfolyam padlót fogott.

Jelenleg úgy gondolja, hogy kicsit több időre van szükség az árak magasabbra emelkedéséhez. Novogratz szerint az intézményi befektetők régóta várt tömeges belépése a kriptoszférába csak jövőre érkezik majd meg.

„Ha az intézményi befektetők elkezdenek belépni a piacra, 2019 első vagy második negyedévében új csúcsot érhet el az árfolyam.” – jelentette ki az interneten.

Novogratz megemlítette azt is, hogy a Fidelity Investments már bejelentette letétkezelő megoldását, amelyet üzleti befektetők számára kínálna, egyszerre garantálva a pénzügyi biztonságot és a kriptovaluták alkalmazásának lehetőségét.

Bár ez jó lehetőség lehet a BTC számára, Novogratz szerint a megoldást alaposan tesztelni kellett volna, még mielőtt a bejelentéssel ekkora érdeklődést keltettek a termék körül.

„Valószínűleg januárban, vagy 2019 első negyedévében már működni fog.” – folytatta.

„Persze addig még rengeteg víznek kell lefolynia a Dunán, de szerintem 2019 első negyedévének végén, legkésőbb viszont a második negyedévben már láthatunk intézményi pénzeket kriptovaluta formájában mozogni.”

Más előrejelzések sokkal merészebben nyilatkoznak a Bitcoin árfolyamával kapcsolatban. Mind korábban megírtuk Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors elemzője szerint a kriptopénz értéke akár a 25.000 dollárt is elérheti az új évre.

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!