Egy október 8-i sajtóközleményből kiderült, hogy a félvezetők, és más elektronikához szükséges áramkörök, áramköri elemek értékesítése továbbra is nő, a blokklánc- és IoT-technológia igényeinek kielégítése érdekében.

A közlemény szerint az eladások értéke augusztusban elérte a 40,16 milliárd dollárt, ami 2017 óta 15 százalékos növekedést jelent. Az árbevétel július óta 1,7 százalékkal növekedett, folytatva ezzel az egész éves tendenciát.

Míg Tajvan legnagyobb félvezetőgyártója, a TSMC sorra vonja vissza júliusi bevételi előrejelzéseit, a kriptovaluta bányászat homályos jövője miatt, úgy tűnik az iparág továbbra is növekszik.

A blokklánc-technológia van legnagyobb hatással a félvezetőiparra

Az Accenture Strategy ügyvezető igazgatója, Syed Alama támogatja a blokklánc-technológiát, és szerinte ez az egyik leginkább felfelé húzó tendencia a félvezetőipar számára:

„Ez a technológia jobb nyomon követhetőséggel, termékek gyorsabb piacra jutásával segíti a cégek üzleti tevékenységét – mindezt alacsonyabb díjak mellett. Mindemellett a félvezetőiparban tevékenykedő cégek is alkalmazhatják a blokkláncot akár technológiai alapú együttműködések létrehozására, méretezésére, kezelésére is, valamint a jövőbeli üzleti tranzakciók megújítására.”

A technológia segítene az ellátási lánc egyszerűsítésében, problémák és költségek csökkentésében és a hatékonyság növelésében is.

Amennyiben mesterséges intelligenciát is implementálnának a folyamatokba, növelhetik a chiptermelést, és közelebb kerülhetnének a 10 és 7 nanométeres gyártási technológiát alkalmazó integrált áramkörök előállításához

Az ipar a bányászaton is szeretne újítani

A közlemény kitér a Squire Mining azon törekvéseire, hogy olyan új ASIC chipet fejlesszenek ki, amely 40 százalékkal csökkentheti a bányászati központok működési költségeit.

Egy meg nem nevezett bányásztársaság azt állítja, hogy az ilyen irányú fejlesztések nagyjából 60 millió dolláros megtakarítást jelentenének számukra.

Olyan versenyben, amely annyira kompetitív mint a bányászat, ahol a haszonkulcsok egyre csökkennek, egy ilyen technológiai fejlesztés segíthet a piaci szereplőknek továbbra is lépést tartani.

A Squire azt állítja, hogy a megtakarítások mellett az új bányászati rendszer négyszeres teljesítménynövekedést is generálhat majd a jelenlegi hardverekkel elérhetőhöz képest.

Ez rövidtávon nyereségesebbé teheti a bányászatot, ám hosszútávon annak nehézsége továbbra is nőni fog, így segítve a rendszer biztonságának megőrzését.

Ennek az ASIC-konstrukciónak a prototípusát a november 28-30-án Londonban megrendezésre kerülő CoinGeek konferencián mutatják majd be, idővel pedig elválik majd, hogy helyesen becsültük-e meg hatékonyságát.

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!