Miért zuhantak az OpenSea NFT eladások 3 éves mélypontra februárban?

-

A vezető non-fungible token (NFT) piactér, az OpenSea februárban jelentős visszaesést tapasztalt az eladott NFT-k havi számában, ami hároméves mélypontot ért el.

Az Rchen8 által készített Dune Analytics adatai szerint az Opensea-n 29 nap alatt eladott NFT-k száma összesen 199.000 volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 33%-os csökkenést jelentett a januári 297.000 összes eladott NFT-hez képest, és a legalacsonyabb havi szám 2021 májusa óta.

OpenSea
Forrás: Dune Analytics

Ez a visszaesés annak tudható be, hogy ebben az időszakban csökkent a piactéren az aktív felhasználók száma.

A februári hónapban 103.000 felhasználó hajtott végre legalább egy értékesítési tranzakciót az OpenSea oldalon.

Ez a januári 125.000-hez képest 18%-os csökkenés, és a legalacsonyabb havi felhasználói szám a platformon 2021 júliusa óta.

Érdekesség, hogy miközben az OpenSea februárban az eladott NFT-k számában csökkenést tapasztalt, az értékesítési volumen 5%-kal megugrott.

A platformról származó információk azt mutatták, hogy az NFT értékesítési volumen a piactéren február hónapban 153,03 millió dollár volt, ami kéthavi csúcsot jelentett.

OpenSea
Forrás: Dune Analytics

Az OpenSea eladási volumenének növekedése következtében az elsődleges tranzakciókból származó havi díjak és a jogdíjak egyaránt 3%-kal emelkedtek.

A 29 napos időszak alatt a platformdíjak 3,2 millió dollárt, míg a jogdíjakból származó díjak összesen 3,5 millió dollárt tettek ki.

A Blur továbbra is megelőzi az OpenSea-t

A DappRadar adatai szerint az NFT aggregátora és piactere, a Blur kereskedési volumene 16%-kal zuhant az elmúlt hónapban.

A csökkenés ellenére azonban a platformon a tranzakciós volumen meghaladta az 500 millió dollárt, és ezzel 306%-kal toronymagasan az OpenSea fölé nőtt.

Hasonlóan, míg az OpenSea aktív felhasználóinak száma az elmúlt hónapban csökkent, addig a Blur növekedést könyvelhetett el.

A Blur-on a DappRadar adatai szerint a 30 napos időszak alatt 13%-kal nőtt az NFT kereskedők létszáma. A 60.000 kereskedő 237.000 NFT értékesítési tranzakciót hajtott végre.

Az általános piaci teljesítményt tekintve több NFT-kollekció padlóárfolyamában is érzékelhető növekedés volt tapasztalható. Ez megmutatkozott az NFT-piaci kapitalizáció múlt havi kétszámjegyű emelkedésében.

Az NFTGo adatai szerint az árak 36%-kal emelkedtek, és a cikkünk megjelenésekor 11,4 milliárd dollárt tettek ki.

Olvastad már? Az Avax le van maradva, mit mondanak az adatok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!