Miért tarthat hónapokig a Bitcoin árkorrekciója

-

Amennyiben a Bitcoin (BTC) árfolyama a történelmi mintákra hasonlít, akkor hamarosan lejjebb fog menni, mint az elmúlt néhány napban. Egyszóval, ez az előre jelzett csökkenés akár egy-két hónapig is eltarthat.

Ezt a következtetést azonban nem vonta le a szükséges adatok nélkül ebben a cikkben lebontjuk.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek az előrejelzésnek az egyik legjobb mérőszáma, amely igazodik ehhez az előrejelzéshez, a Delta gradiens.

Dél felé haladva

Azok számára, akik nem ismerik, a Delta Gradient a lendület relatív változását méri egy kriptopénz valódi szerves tőkéjéhez képest.

Ha a gradiens pozitív, akkor emelkedő trend jelenik meg. Legtöbbször ez az emelkedő trend 28-60 napig tart.

A cikkírás idején a Bitcoin csökkenő trendje -2,34 volt. Ez a negatív érték azt jelenti, hogy az árfolyam továbbra is csökkenő tendenciát mutathat.

Ez az előre jelzett csökkenő tendencia is hasonló ideig tarthat.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Az írás pillanatában a BTC 62,061 dolláron cserélt gazdát. Ez 3,4%-os csökkenést jelentett az elmúlt hét napban.

Ha a Delta Gradiens tovább csökken, akkor a Bitcoin ára 60.000 dollár alá eshet, mint néhány nappal ezelőtt.

Ez összhangban volt a Bitcoin reakciójával arra az időszakra is, amikor a realizált ár a spot érték fölé emelkedett. Megvizsgáltuk továbbá a Network Realized Profit/Loss értékét is.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Vegyes jelek jelennek meg a grafikonokon

Ez a mérőszám az elmúlt időszakban nyereséget vagy veszteséget realizáló tranzakciók értékét mutatja.

A metrika pozitív olvasata azt jelenti, hogy magas a nyereségfelvétel. Mint ilyen, ez az árak csökkenését okozhatja.

Ha azonban a metrika negatív, az azt jelenti, hogy a realizált veszteségek megugrottak. Amennyiben ez intenzív, az ár emelkedni kezdhet.

A Santiment szerint a Bitcoin Network Realized Profit/Loss értéke -1,92 millió volt.

Ez azt jelentette, hogy a láncban zajló tranzakciók egy része veszteséggel zárult.

Jellemzően ez a csökkenés várhatóan árnövekedést vetít előre. A Bitcoin hálózatának csökkenő aktivitása miatt azonban ez nem biztos, hogy így lesz.

A cikkírás idején a 24 órás aktív címek száma 694.000-re esett vissza. Pár nappal ezelőtt még majdnem egymillió volt. Az aktív címek a felhasználói aktivitás mérőszáma.

bitcoin
Forrás: Santiment

Ha tehát csökken, ahogyan az utóbbi időben történt, az azt jelenti, hogy a piaci szereplők nem lépnek magas szinten kapcsolatba a BTC-vel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Következésképpen ez az érme iránti kereslet jelentős csökkenéséhez vezethet. Ha a kereslet tovább csökken, akkor az ár is csökkenni fog.

Michael van de Poppe elemző azonban úgy vélte, hogy a BTC korrekciójának hamarosan vége lehet.

Elmondása szerint a nemrég eltelt hét jót tett az érmének. Azt nyilatkozta,

„Egy elég tisztességes heti gyertya közeledik itt a Bitcoin számára. Azt várnám, hogy a korrekció arányosan véget ér. A korábbi ciklusokban sem voltak a legnyilvánvalóbb mély korrekciók”.

Olvastad már? A szakértők felfedik 2024 legígéretesebb kriptoszektorát, ezeket az altokat veheted meg kedvezményesen, hogy idén nyáron nyugdíjba vonulj

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!