Miért kulcsfontosságú a bitcoin bányászok számára a következő 3 nap

-

A Bitcoin (BTC) feleződéséig kevesebb mint három nap van hátra, így a hangsúly a bányászokra és gazdasági fenntarthatóságukra helyeződött át az eseményt követően.

Mi következik a bányászok számára a feleződés után?

A bányászok bevételi forrásai a feleződés után azonnal nagy csapást szenvednek el, mivel a blokkjutalmak felére csökkennek. Ezt az IntoTheBlock on-chain elemző cég példaként hozta fel.

bitcoin
Forrás: IntoTheBlock

A fájdalom azonban a megfigyelések szerint átmeneti volt, mivel a négyévenkénti eseményt követően a Bitcoin értéke fokozatosan emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 2016. júliusi felezés után a következő 12 hónapban a BTC értéke 3x-os emelkedést mutatott. Hasonlóképpen, az utolsó, 2020. májusi feleződés után a következő évben 500%-kal robbant be a Bitcoin értéke – a CoinMarketCap adatai alapján.

Mivel a bányászbevételek pozitívan korrelálnak a Bitcoin árfolyamával, történelmileg a felezés után egy éven belül új csúcsokra emelkedett.

A bitcoin bányászok felkészülése a felezés előtt

Az elmúlt néhány hónapban a Bitcoin hash-aránya, amely a bányászok által szentelt számítási teljesítmény mérőszáma, felfelé tendált, amit a Santiment adatai alapján figyeltünk meg.

Ez annak tudható be, hogy a bányászok hatékonyabb gépekbe fektetnek be, amelyek nagyobb hash-ráta generálnak egységnyi felhasznált áramra vetítve.

Ezek a lépések elengedhetetlenné válnak, mivel a felére csökkenés megduplázná a bányászok költségeit, hogy nullszaldósak legyenek.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ráadásul a bányászok az elmúlt hónapokban folyamatosan likvidálták Bitcoin-állományukat, valószínűleg azért, hogy készpénzt termeljenek a fejlettebb gépekbe való beruházáshoz. A bányászok tárcáiban tartott érmék számának csökkenése erre a csökkenésre utalt.

A Bitcoin a CoinMarketCap szerint e cikk írásakor a 63 ezer dolláros zónában kereskedett, miután jelentős lefelé irányuló volatilitást tapasztalt a feleződést megelőzően.

Általánosságban elmondható, hogy az ilyen kínálati sokkok kedvezőnek bizonyulhatnak a Bitcoin hosszú távú értéke szempontjából, feltéve, hogy az eszköz iránti kereslet továbbra is erős marad.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hogyan lehet pénzt keresni az interneten? A BluestoneMining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!