Mennyit is ér most a bitcoin?

-

Mielőtt megválaszolnánk a címben feltett kérdést, érdemes átfutni azon, hogy mennyit is változott tavaly óta a bitcoin ára. Nagyjából egy évvel ezelőtt érte el eddigi legnagyobb értékét, 19,783 dollárt.

Olvastad már? Mégis mennyi bitcoin van forgalomban

Áringadozások

Tavaly december óta a bitcoin elvesztette értékének 77%-át. Egyes elméletek szerint az ezt megelőző áremelkedését mindvégig a bálnák okozták. Öt nappal azután, hogy elérte a csúcsot, 13.800 dolárra esett vissza. Ezután értéke 13.000 dollár körül állt be amelyet egy újabb 50%-os zuhanás követett februárban, amikor 6.200 dolláron állapodott meg.

Az árfolyam ezután 5.900 és 7.000 dollár között mozgott 2018 jelentős részében, késő novemberig, amikor éves minimumára, 4000 dollár alá csökkent pénzben kifejezett értéke.

Jelenleg a bitcon ára éppen csak 4.000 dollár alatt van. Tavaly ilyenkor a kriptopénz rajongói a közeljövőben terveztek Lamborghiniket venni. A legtöbb ilyen rajongó azóta pesszimista lett és egy egy Toyota Corolla vásárlása sem fordult meg a fejükben.

A kriptopénzek megfigyelői mind azt a kérdést teszik fel, hogy „fog-e még valaha emelkedni a bitcoin árfolyama, vagy az egész csak egy egy lufi volt, ami végleg kipukkadt?” Ha mégis fog, akkor mikor? Csak egy átverés volt az, hogy a bitcoin egyszer lecserélheti a fiat pénzeket?

A bitcoin összpiaci értéke 133 milliárd dollárra zuhant, ami nagyon messze van az egy évvel ezelőtti, 800 milliárd dollártól.

A bitcoin a kriptopiacok tartalékpénzneme, ami hasonló szerepet tölt be mint a dollár a hagyományos pénzügyi piacokon.

Megszokott, hogy a piacok tapasztalnak medve és bika időszakokat, ez előfordul a tőzsdepiacokon, az aranypiacon és számos egyéb piacon is. Ez a jelenség egyértelműen megcáfolja azt a felvetést, hogy a bitcoin egy lufi-e.

A bitcoin árfolyama már számos alkalommal bukott hatalmasat, és ez a jelenlegi esés sem tér el az előzőktől. Minden egyes piacon, amelyen befektetők vannak, a rossz hírek a befektetési kedv csökkenéséhez vezetnek, a jó hírek viszont még több befektetést eredményeznek.

A kriptopiac is egyszerűen csak ezen az időszakon esik át, a maga rossz híreivel, és az ezt követő árfolyamzuhanással.

A bitcoin 2019-es ára

Számos esemény várható jövőre, amely esélyes arra, hogy növelje a bitcoin árfolyamát. Ilyenek például a bitcoin ETF, a Bakkt megjelenése és a Fidelity Investments új szolgáltatása.

Az emberek jelenleg abban bíznak, hogy a jövő évi árfolyam nem egy hatalmas áremelkedésből és egy azt követő zuhanásból fog állni. A blokklánc és a kriptopénzek értéke egyre nyilvánvalóbbá válik a világban.

A hagyományos pénznemek értéke csökken, a kriptó használata pedig meredeken növekszik egyes országokban. Különböző kormányok már számos felhasználást találtak a blokklánc-technológiának, a kiépülő infrastruktúrával pedig az adaptáció is egyenesen arányosan növekszik.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!