Letartóztattak egy állítólagos hongkongi bitcoinmilliomost, miután „pénzesőt” szórt az utcákra – számolt be róla a helyi angol nyelvű Shanghaiist hírportál még december 17-én.

Olvastad már? Mennyit is ér a bitcoin? 

Vasárnap egy helyi lakos egy köteg 100 hongkongi dollárost eregetett a levegőbe egy tetőről Sham Shui Póban, Hongkong egyik legszegényebb negyedében.

A jelentések szerint Won Ching-kit, egy helyi kriptofanatikus és állítólagos bitcoinmilliomos, az Epoch Cryptocurrency weboldal tulajdonosa felelős a történtekért.

Az Epoch Facebook-oldalán posztolt videóban azt kérdezi, „elhiszi-e neki valaki, hogy a pénz az égből is tud hullani?”.

12月15號係FCC既大日子因為意味着fcc交易比賽公佈頭獎得主有機會贏取2000萬港幣現金一至50名都會有獎獎品總值超過4000萬簡單可能玩$100蚊都有機會贏取頭獎今次係fcc係全港第一條公鏈亦係我哋香港人可以賺盡中國市場錢的唯一機會想賺首期買樓 過更好既生活一定要買fcc 因為簡直係中國人送錢比香港人洗賺到錢對的感謝返我哋偉大嘅祖國今日既主題係劫富濟貧我自細就有一個夢想 希望做一個正義使者 超級英雄 可能好多人會因為年紀逐漸長大被工作不停磨滅 所以失去左這個心我亦非常能夠體會 因為我都曾經辛苦過 只係幣圈世界太過夢幻 短短幾年時間就可以令到我重拾童真唔知大家有冇想像過會有一日錢可以從天而降我幣少爺 今日企係度話俾你地知 只要你有夢想 就所有事情都係有機會發生錢就係從天而降。

Zveřejnil(a) 幣少爺-新世代礦業 dne Pátek 14. prosince 2018

A bejegyzés megjelenése után csakugyan megtörtént mindez – csakhogy egy magas épület tetejéről.

Modern kori Jánošík?

A videó leírása részletez egy olyan versenyt, amelyben a résztvevők nagy értékű jutalmakat szerezhetnek. Egy másik videóban Chang-kit egy luxuskocsiban ülve „istenként” jellemezte magát, aki „a gazdagoktól lopott pénzt a szegényeknek adja”. Akárcsak egy modern kori Robin Hood.

A Shanghaiist szerint emberünket a helyi rendőrség őrizetbe vette, mielőtt egy újabb nyilvános mutatványba kezdett volna.

A hírportál azt írta, hogy a tettest azért tartóztatták le, mivel „fegyelmezetlenül viselkedett egy nyilvános helyen”, miközben élőben közvetítette tettét.

Leo Weese, a helyi kriptoközösség egy tagja azt tweetelte, hogy Ching-kit nem egy bitcoinmilliomos, mindössze egy piramissémára hasonlító rendszert tartott fenn.

A rendőrség állítása szerint 6.000 hongkongi dollárt (767 amerikai dollárt) szórt szét, míg a híres Twitter-bejegyzés szerint több millió szétdobált HKD-ről volt szó.

2018 májusában egy kínai blokklánckonferencia szervezői lettek erős kritika áldozatai, miután megrendeztek egy előadást, amelyben egy ember Mao Zedong nevében beszélt.

Egy Mao jellegzetes szürke ruhájába öltözött színész az elnök stílusában szólalt fel, és köszönetet mondott a hallgatóságnak ugyanazzal az akcentussal, amelyet Mao is használ:

„Méltók vagytok arra, hogy a kínai nemzet nagy fiai és lányai legyetek, jómagam pedig Mao Zedong nevében mindezt köszönöm nektek.”

A szervezők állítólag törvényt szegtek, amikor bármelyik volt vagy jelenlegi vezető képét promóciós tevékenységre vagy televíziós hirdetésre használták fel.

Korábban ugyanabban a hónapban egy nyilvános Mount Everest-i mutatvány okozott nagy felháborodást. Az ASKfm közösségi háló pénzt adott egy serpának, hogy felmásszon a Mount Everestre, és elhelyezzen a csúcson egy 500.000 ASKfm tokent tartalmazó Ledger tárcát.
Visszatérés során a serpa életét vesztette.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!