Letartóztatták a modern kori Robin Hoodot

-

Letartóztattak egy állítólagos hongkongi bitcoinmilliomost, miután „pénzesőt” szórt az utcákra – számolt be róla a helyi angol nyelvű Shanghaiist hírportál még december 17-én.

Olvastad már? Mennyit is ér a bitcoin? 

Vasárnap egy helyi lakos egy köteg 100 hongkongi dollárost eregetett a levegőbe egy tetőről Sham Shui Póban, Hongkong egyik legszegényebb negyedében.

A jelentések szerint Won Ching-kit, egy helyi kriptofanatikus és állítólagos bitcoinmilliomos, az Epoch Cryptocurrency weboldal tulajdonosa felelős a történtekért.

Az Epoch Facebook-oldalán posztolt videóban azt kérdezi, „elhiszi-e neki valaki, hogy a pénz az égből is tud hullani?”.

https://www.facebook.com/Epoch.Cryptocurrency/videos/2040850349291318/

A bejegyzés megjelenése után csakugyan megtörtént mindez – csakhogy egy magas épület tetejéről.

Modern kori Jánošík?

A videó leírása részletez egy olyan versenyt, amelyben a résztvevők nagy értékű jutalmakat szerezhetnek. Egy másik videóban Chang-kit egy luxuskocsiban ülve „istenként” jellemezte magát, aki „a gazdagoktól lopott pénzt a szegényeknek adja”. Akárcsak egy modern kori Robin Hood.

A Shanghaiist szerint emberünket a helyi rendőrség őrizetbe vette, mielőtt egy újabb nyilvános mutatványba kezdett volna.

A hírportál azt írta, hogy a tettest azért tartóztatták le, mivel „fegyelmezetlenül viselkedett egy nyilvános helyen”, miközben élőben közvetítette tettét.

Leo Weese, a helyi kriptoközösség egy tagja azt tweetelte, hogy Ching-kit nem egy bitcoinmilliomos, mindössze egy piramissémára hasonlító rendszert tartott fenn.

A rendőrség állítása szerint 6.000 hongkongi dollárt (767 amerikai dollárt) szórt szét, míg a híres Twitter-bejegyzés szerint több millió szétdobált HKD-ről volt szó.

2018 májusában egy kínai blokklánckonferencia szervezői lettek erős kritika áldozatai, miután megrendeztek egy előadást, amelyben egy ember Mao Zedong nevében beszélt.

Egy Mao jellegzetes szürke ruhájába öltözött színész az elnök stílusában szólalt fel, és köszönetet mondott a hallgatóságnak ugyanazzal az akcentussal, amelyet Mao is használ:

„Méltók vagytok arra, hogy a kínai nemzet nagy fiai és lányai legyetek, jómagam pedig Mao Zedong nevében mindezt köszönöm nektek.”

A szervezők állítólag törvényt szegtek, amikor bármelyik volt vagy jelenlegi vezető képét promóciós tevékenységre vagy televíziós hirdetésre használták fel.

Korábban ugyanabban a hónapban egy nyilvános Mount Everest-i mutatvány okozott nagy felháborodást. Az ASKfm közösségi háló pénzt adott egy serpának, hogy felmásszon a Mount Everestre, és elhelyezzen a csúcson egy 500.000 ASKfm tokent tartalmazó Ledger tárcát.
Visszatérés során a serpa életét vesztette.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!