Mennyire viseli meg a SOL árfolyamát az FTX bedőlése?

-

Az FTX és az Alameda Research nagyjából 50 millió SOL tokennel rendelkeznek, amelyeket a tőkegyűjtési folyamat részeként vásároltak meg a Solana Foundation-től.

Ez a mennyiség zárolt, tehát a tőzsde részletekben kapja meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

2020 augusztusában jutottak hozzá 4 millióhoz, szeptemberben 12 millióhoz, és 2021 januárja óta pedig összesen nagyjából 34,5 millió tokenhez.

solana

Ezen kívül a Solana Labs is utalt számukra tavaly februárban, 7,5 millió SOL-t.

Mivel a tokenek zároltak, ez azt jelenti, hogy a tőzsde havi adagokban kapja meg azokat, az ütemterv pedig 2028-ig tart.

Az FTX ellen folyó csődeljárás miatt a tőzsde minden vagyona zárolva van, így felmerül a kérdés, hogy mi történik ezekkel a tokenekkel, amelyeket megkapnak.

A cég a jelentések szerint 9 milliárd dollárnyi kötelezettséggel rendelkezik, viszont a mérlegében csak 1 milliárd dollárnyi eszköz található.

Emiatt a felszámoló-biztos akár piacra is dobhatja a SOL tokeneket, hogy kifizesse a hitelezőket, felhasználókat.

Ezt a forgatókönyvet el tudja kerülni a Solana, de ehhez meg kellene változtatnia a token monetáris rendszerét, így lehetne csökkenteni az FTX befolyását.

Ennek több lehetséges módja is van, ezek a következők lehetnek:
  • a zárolt tokeneket el lehet égetni
  • a zárolt tokeneken 10 évre megnyújtani a zárolást
  • a jelenlegi SOL-tulejdonosok között airdrop formájában szétosztani a zárolt mennyiséget, és az FTX címeit kihagyni a listából
  • vagy akár ezek kombinációja is lehetséges.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Mi lesz a SOL árfolyamával?

A technikai elemzés szemszögéből nézve a SOL árfolyamán akár optimizmusra is okot adható jeleket láthatunk.

Az úgynevezett bikás divergencia akkor lép fel, mikor egyre alacsonyabb aljakat látunk, de a momentum indikátor viszont felfelé tart.

A kereskedők számára ez hagyományosan vételi jelzést mutat, így a napi grafikonon akár egy kisebb felugrás is jöhet majd.

solana
Forrás: TradingView

A SOL jelenleg a 18 dollárnál tapasztalhat ellenállást, de addig egy 20%-os felugrással tudna eljutni.

Nagyobb időtávon viszont akár 80%-os esés is lehetséges, ez azt jelenti, hogy 2,5 dollárig meg sem állna a zuhanás 2023 során, az úgynevezett fej és vállak alakzat követésével.

solana
Forrás: TradingView

Ezen a szinten viszont hatalmas volumen várhat a tokenre, legalábbis az ezt monitorozó VPVR indikátor szerint.

Olvastad már? Ethereum szcenárió

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!