Hányan kriptóznak a 8 milliárd ember közül?

-

Az ENSZ hivatalosan november 15-ét választotta a napnak, amikor is az emberiség létszáma átlépte a nyolc milliárdot, ebből mennyien rendelkeznek kriptopénzzel.

A becslések alapján a következő milliárdra 15 évet kell várnunk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Viszont nem csak a bolygó lakossága ért el egy jelentős mérföldkövet, de a kriptopénzek adopciója is egyre nagyobb ütemű.

A Worldometer adatai alapján, amelyek egy 2022-es ENSZ jelentésre hivatkoznak, a világ lakossága az 1974-es négy milliárdról idén november 15.-re elérte a nyolcmiliárdot.

A populáció éves átlagos növekedése így 0,85%-os, bár ez az érték egyre csökken, a növekedés lassul.

A becslések alapján így újabb 15 évre lesz szükség ahhoz, hogy az emberiség elérje a kilenc milliárdos létszámot, a 10 milliárdot pedig vélhetően 2080 után látjuk majd csak.

A világ legnépesebb országa Kína és India, itt él az emberiség 36%-a.

Arról viszont nincsen pontos adat, hogy a világ lakosságának egészen pontosan mekkora hányada rendelkezik digitális eszközökkel, kriptopénzekkel. Az egyes becslések nagymértékben eltérnek egymástól.

A GWI piackutató cég szerint 16 és 64 év közötti internetfelhasználók már 10,2% rendelkezik kriptóval, a legnagyobb arányban pedig azokban az országokban birtokolnak ilyent az emberek, ahol a pénzpolitika magas inflációhoz, és a nemzeti valuta értékének a megbízhatatlanságához vezetett.

Egy szingapúri cég, a TripleA ennek kevesebb, mint a felét, 4,2%-os globális kriptopénz-birtoklást becsül, azaz nagyjából 320 millió tulajdonos világszerte.

Nálunk az USA vezeti a sort 46 millió kriptóssal, ezt követi India, Pakisztán, és Nigéria.

Idén júniusban a Blockware Intelligence azt az előrejelzést tette, hogy szerintük a bitcoin elterjedése 2030-ban is még mindössze csak 10%-os lesz.

A Chainalysis 14 országot rangsorolt a saját Global Crypto Adoption Index értékének a kimutatásához.

Az összesített rangsorban náluk Vietnám vezet, majd a Fülöp-szigetek, India, Ukrajna, és az USA következnek.

Ebben a jelentésben viszont nem térnek ki arra, hogy egészen pontosan milyen számokról is van szó, hányan birtokolnak kriptopénzeket.

Kína több szempontból is kérdéses lehet, ha az ember a kriptósok számát akarja megbecsülni.

A lakosság kifejezetten nagy része otthonosan mozog a technológia világában, és köztudott, hogy a kriptó rendkívül népszerű náluk.

Az ország vezetőinek viszont mások az elképzelései arról, hogy a lakosság mit birtokolhat, ezért pontos, megbízható adatokkal senki sem rendelkezik a kínai adopció mértékéről.

Annyit viszont biztosan el lehet mondani a nyolc milliárdodik ember megszületésének alkalmából, hogy a kriptopénzek terjedése, és a tulajdonosok számának a növekedése sem fog lassulni a jövőben.


Olvastad már? Hezitáló Bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!