A Huobi tőzsde is nyilvánosságra hozta a pénzügyi helyzetét

-

A Seychelles-szigetekre bejegyzett Huobi tőzsde is beállt a sorba, és nyilvánosságra hozta a tárcacímeit, amelyeket a tartalékokat tárolja.

A tőzsde úgy fogalmazott, hogy az átláthatósággal a felhasználói bizalmat akarják növelni, amelyet a vállalat iránt éreznek az ügyfeleik.

A Huobi kimeríthetetlen áttekintése

Az úgynevezett „proof of reserves” kezdeményezés keretein belül november 12-én a Huobi megosztotta, hogy 32 ezer BTC, 274 ezer ETH, és 820 millió USDT található a tárcáiban, további 9,7 milliárd TRX token társaságában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A teljes készlet dollárban számolt értéke eléri a 3,5 milliárdot, és a tőzsde által közölt adatok között a tárcacímek is megtalálhatók.

A Huobi így alig két nappal az FTX csődjelentése után már megnyugtatta a felhasználóit, hogy a pénzük rendben van.

A tőzsdét októberben vásárolta fel az About Capital, és úgy vélték, hogy a jelenlegi körülmények között hasznos lehet, ha megmutatják a felhasználóknak a cég pénzügyi helyzetét, hogy eloszlassák az esetleges aggályokat.

huobi

A tőzsde így olyanok után állt be a sorba, mint a Binance, Crypto.com, Deribit, Kucoin, OKX, amelyek mind nyilvánosságra hozták a tartalékaikat és az elérhető auditokat.

Ahogyan ez az ilyen esetekben megszokott, a proof of reserves beszámolók nyilvánosságra hozása a kriptotőzsdék esetén lehetővé teszi, hogy a felhasználók ellenőrizzék, kövessék az adott tőzsde pénzügyi helyzetét, a birtokolt pénzeszközöket, és megismerjék a vállalat tranzakciós történetét.

A Huobi azt is elmondta, hogy a terveik között szerepel a felhasználói bizalom további növelése, így a tartalékokról szóló beszámolókat rendszeresíteni fogják a platformon, rutingyakorlattá téve azt az üzletmenet folyamán.

A tőzsde a hivatalos információk szerint már külső szakértőket is bevon majd ehhez.

„Egyértelműen növelni szeretnénk a transzparenciát, hogy ezzel megszolgáljuk a felhasználóink bizalmát. Ennek jegyében további auditon dolgozunk, újabb proof of reserves kimutatás összeállításán, amelyet már egy harmadik fél végez, és vélhetően 30 napon belül bemutathatjuk.”


Olvastad már? A piacok irányt keresnek, de a bitcoin növekszik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!