A Huobi tőzsde is nyilvánosságra hozta a pénzügyi helyzetét

-

A Seychelles-szigetekre bejegyzett Huobi tőzsde is beállt a sorba, és nyilvánosságra hozta a tárcacímeit, amelyeket a tartalékokat tárolja.

A tőzsde úgy fogalmazott, hogy az átláthatósággal a felhasználói bizalmat akarják növelni, amelyet a vállalat iránt éreznek az ügyfeleik.

A Huobi kimeríthetetlen áttekintése

Az úgynevezett „proof of reserves” kezdeményezés keretein belül november 12-én a Huobi megosztotta, hogy 32 ezer BTC, 274 ezer ETH, és 820 millió USDT található a tárcáiban, további 9,7 milliárd TRX token társaságában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A teljes készlet dollárban számolt értéke eléri a 3,5 milliárdot, és a tőzsde által közölt adatok között a tárcacímek is megtalálhatók.

A Huobi így alig két nappal az FTX csődjelentése után már megnyugtatta a felhasználóit, hogy a pénzük rendben van.

A tőzsdét októberben vásárolta fel az About Capital, és úgy vélték, hogy a jelenlegi körülmények között hasznos lehet, ha megmutatják a felhasználóknak a cég pénzügyi helyzetét, hogy eloszlassák az esetleges aggályokat.

huobi

A tőzsde így olyanok után állt be a sorba, mint a Binance, Crypto.com, Deribit, Kucoin, OKX, amelyek mind nyilvánosságra hozták a tartalékaikat és az elérhető auditokat.

Ahogyan ez az ilyen esetekben megszokott, a proof of reserves beszámolók nyilvánosságra hozása a kriptotőzsdék esetén lehetővé teszi, hogy a felhasználók ellenőrizzék, kövessék az adott tőzsde pénzügyi helyzetét, a birtokolt pénzeszközöket, és megismerjék a vállalat tranzakciós történetét.

A Huobi azt is elmondta, hogy a terveik között szerepel a felhasználói bizalom további növelése, így a tartalékokról szóló beszámolókat rendszeresíteni fogják a platformon, rutingyakorlattá téve azt az üzletmenet folyamán.

A tőzsde a hivatalos információk szerint már külső szakértőket is bevon majd ehhez.

„Egyértelműen növelni szeretnénk a transzparenciát, hogy ezzel megszolgáljuk a felhasználóink bizalmát. Ennek jegyében további auditon dolgozunk, újabb proof of reserves kimutatás összeállításán, amelyet már egy harmadik fél végez, és vélhetően 30 napon belül bemutathatjuk.”


Olvastad már? A piacok irányt keresnek, de a bitcoin növekszik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!