Megvan az időpont, hogy mikor juthatnak a pénzükhöz a MtGox tőzsde károsultjai

-

A csődbe ment tőzsde ügyeit intéző megbízott elmondta, hogy mikor kezdhetik meg az áldozatok kártalanítását, miután egy nagyobb összeget sikerült visszaszerezni az ellopott pénzből.

A MtGox 2014-ben dőlt be, amikor kiderült, hogy a tárcáiból 850 ezer BTC-t loptak el hackerek.

A felhasználók viszont most levelet kaptak a csődbiztostól, hogy hamarosan visszakaphatják a pénzük egy részét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nobuaki Kobayashi levele a közösségi médiában tűnt fel, és a leírtak alapján a felhasználók már akár idén hozzájuthatnak a pénz egy részéhez.

Pontos ütemterv viszont még nem született meg, hogy ez hogyan fog majd lezajlani, vagy meddig tart.

„Figyelembe véve a károsultak nagy számát, az egyes kifizetések típusát, és a különböző előkészületi, kezelési feladatokat, nagyon valószínű, hogy a kifizetéseket 2024-ben is folytatni fogjuk.”

Tíz éves tőzsdei adatokból kell dolgozni

A csődbiztos 22-én jelentette be, hogy 47 millió dollárnyi összeget sikerült visszaszereznie a károsultak részére, amelyet mihamarabb el is akarnak juttatni a számukra.

Ehhez hozzáadódik a már korábban visszakerült pénz másik része is, így a teljes összeg eléri az 58 millió dollárt.

Ahogyan az ügyintézők megfogalmazzák, a kifizetések megkezdése után folyamatosan fogják feldolgozni a tranzakciók részleteit, mivel számtalan különböző kárigényt jelentettek be.

Végre segítséget kapnak a kriptolopás áldozatai

A kriptoközösségben sokan úgy vélik, már nagyon ideje volt, hogy elkezdődjön a felhasználók kártalanítása, és a MtGox levele alapján végre eljött ez a pillanat.

Azt is kiemelik viszont, hogy a levélben kizárólag a készpénzes kifizetésekről van szó, holott számos károsult jelentette be az igényét BTC-re, amelyből nagy mennyiséget tartott a tőzsde tárcáiban.

A jelenlegi ismeretek alapján a MtGox csődeljárását felügyelő bizottság tárcáiban összesen 135 ezer BTC található, összesen nagyjából 5 milliárd dollár értékben, a mostani árfolyamokon.

Valamint egyes adatok alapján 3795 BTC-t tartanak egyéb, meg nem nevezett tárcákban.

A közösségi médiában a felhasználók többsége egyetértését fejezte ki, hogy a kifizetéseknek sorban kell haladnia, de, ahogyan arra rávilágítottak, egy másik probléma is feltűnt a láthatáron.

A SEC fogja elvenni a károsultak visszakapott pénzét?

A Kraken tőzsde nagy szerepet játszik a MtGox áldozatainak a kártalanításában, a Tőzsdefelügyelet, a SEC viszont nemrégiben ismét beperelte a platformot.

A felhasználók szerint meglehetősen durva helyzet állna elő, ha 10 év várakozás után a MtGox végre fizetne, de közben a Kraken állna le a SEC miatt, és újabb 10 évet kellene várni a pénzre.

A kriptoközösség általánosságban úgy véli, hogy ennyi idő eltelte után a készpénzes fizetés már határozottan előrelépésnek tekinthető, mások szerint viszont érdemes óvatosnak, vagy éppen szkeptikusnak maradni.

A MtGox ügyintézői már több alkalommal is módosítottak, halasztottak a kifizetési ütemezésen, és nemrégiben 2024 októberét jelölték meg, mint végső fizetési határidőt.

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) még mindig 2000 dollár közelében küzd, míg a Solana (SOL) már elveszti a pozícióját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!